Gå til sidens hovedinnhold

Stjørdal: Seks personer smittet siden fredag

Seks nye personer i Stjørdal er bekreftet smittet med covid-19 siden fredag. – Mange berørte er godt voksne personer som har sosial omgang med mange, så dette kan fort øke, skriver kommunen.

STJØRDAL: I en pressemelding fra Stjørdal kommune sendt søndag kveld skriver de at 6 personer er bekreftet smittet med covid-19 siden fredag.

– Vi må innskjerpe smitteverntiltakene våre, fordi vi har påvist ny smitte på Stjørdal, heter det i pressemeldinga som er underskrevet av Kommunedirektør, Tor Jakob Reitan og kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen.

To positive ble testet positiv på fredag, én på lørdag og tre på søndag.

– Et team på fem ansatte har vært i arbeid med dette siden fredag morgen. Det er funnet to ulike smittekjeder samtidig, uavhengig av hverandre, opplyser kommunen.

Nå er 58 personer er bedt om å teste seg, og 20 av disse er satt i nærkontaktkarantene. En virksomhet er stengt i påvente av testresultat – til og med tirsdag 3.11.

– Mange berørte er godt voksne personer som har sosial omgang med mange, så dette kan fort øke, står det i pressemeldinga.

Kommunedirektør, Tor Jakob Reitan og kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen gir følgende sterke anmodninger:

  • Følg smittevernråd og regler nøye
  • Begrens sosial omgang utenfor egen husstand eller kohort
  • Husk en-metersregelen, tenk to meter for å være sikker, i alle sammenhenger
  • Økt bruk av hjemmekontor og/eller teamsmøter igjen
  • Utsett besøk til bosenter og sykehjem til vi har slått dette helt tilbake. Det er nå skjerpet besøkskontroll. For å få besøke Hegra bosenter må man intervjues av smittesporingsteamet.

100 elever må holde seg hjemme og være i karantene etter skolebuss-smitte

Kommentarer til denne saken