Politiets operasjonssentral melder om en rolig natt på Innherred.

Ved 6.15-tiden mottok de imidlertid en melding fra en strøbilsjåfør på fylkesveg 715 i Steinsdalen i Osen.

– Sjåføren meldte at det brenner i motorrommet, og nødetatene er på vei til stedet. Sjåføren stanset bilen – før den startet igjen av seg selv. Sjåføren hørte da et smell. Det kan muligens tyde på at det er dieselpumpa som har tatt fyr, sier operasjonsleder Wenche Johnsen.

Sjåføren skal ifølge Johnsen har pustet inn en del røyk. Vegen er stengt.

Været i dag

Meteorologisk institutt sendte søndag formiddag ut farevarsel for is for Trøndelag og Møre og Romsdal. Årsaken er at det mandag er meldt et par plussgrader, og meteorologene advarer om at det kan bli vanskelige kjøreforhold når mildvær og regn fryser på den kalde bakken.

Meteorologisk institutt skriver dette i sitt tekstvarsel for Trøndelag mandag:

«Sørvest stiv kuling på kysten, i ettermiddag minkende frisk bris. Skyet. Litt regn og sludd, snø i høyden. Lokalt fare for regn som fryser på bakken. Utover dagen økende nedbør og stigende snøgrense.»

På T-A.no

Mandag morgen kan du lese blant annet disse sakene på Trønder-Avisas nettutgave:

Vegard og Trond Støbakk tjener godt på varme smultringer. Nå starter de også med bilsalg.

Far og sønn med ny bedrift: – Vi satser på å selge like mange bruktbiler som smultringer

Innherredsbakeriet brukte mest strøm i måneden da prisen var høyest.

Dette bakeriet fikk strømsmell i desember: – Vi har satt i gang tiltak

Nattens viktigste nyheter

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til mandag 23. januar, ifølge NTB:

Britiske kullkraftverk i beredskap

Tre britiske kullkraftverk har fått ordre om å fyre opp i tilfelle de trengs for å sikre energiforsyningen idet en kuldebølge brer seg over landet.

Ordren er gitt i lys av prognoser som går ut på at elektrisitetsforsyningen blir knappere enn normal i dag, står det i en uttalelse fra nettoperatøren National Grid Electricity System Operator.

Rogaland kan få rekordhøye vindturbiner

Et svensk selskap vurderer å bygge inntil 270 meter høye vindturbiner i Bjerkreim kommune i Rogaland. Til sammenligning er Postgirobygget og hotellet Oslo Plaza henholdsvis 112 og 117 meter høye.

– Det går ikke an å bygge uten at det synes. En del synes det ser stygt ut, noen synes det er flott, sier Gustav Grumert, partner i IOWN Energy, som står bak planene til Stavanger Aftenblad.

De høyeste vindturbinene i Norge i dag er rundt 220 meter høye og er satt opp på Kjølberget i Våler kommune i Hedmark.

Tenåring funnet død etter leteaksjon på Nordmøre

En tenåring som var savnet etter en fest på Averøy på Nordmøre natt til søndag, ble funnet død like etter midnatt natt til mandag. Politiet sier det ikke er mistanke om noe kriminelt og at hendelsen fremstår som en ulykke.

– På en eller annen måte har han havnet i sjøen, han ble funnet i vannkanten. Det dreier seg trolig om en ulykke, sier operasjonsleder Leif Arne Mork i Møre og Romsdal politidistrikt til NTB.

18-åring omkom i utforkjøring i Rogaland

En 18 år gammel mann mistet søndag kveld livet i en utforkjøring på fylkesvei 508, Seldalsveien, i Gjesdal kommune i Rogaland. Mannen var alene i bilen. Nødetatene fikk melding om ulykken klokken 22.47. Ifølge politiet har bilen kjørt av veien og truffet et tre.

– 18-åringen ble erklært død på stedet, forteller operasjonsleder Helene Strand i Sørvest politidistrikt til NTB.