(Trønderdebatt)

Med unntak av ett pandemiår har har Bagabu UL satt opp et barne- og ungdomsteater hvert år siden 1981. I år er det Olsenbanden jr. på rocker'n som står på plakaten, og 70 forventningsfulle skuespillerspirer mellom 9 og 20 år venter spent på at teppet går opp i romjula.

Gjennom høsten har de øvd på replikker, på dans og på sang under kyndig veiledning av to fantastiske regissører fra Verdal. Hver øving har de fått frukt. Etterhvert som vi har nærmet oss premiere, og øvingene har blitt lengre og kommet tettere, har de fått både middag og saft. På helgaøvingene har det til og med vanket litt til søttanna også. Hva det koster å delta på dette? 250 kroner per barn kroner. Bagabu UL har nemlig et uttalt mål om at vi skal være et tilbud for alle; uavhengig av hvor tjukk lommeboka til foreldrene er.

Det sier seg selv at dette ikke hadde gått rundt økonomisk om ikke næringslivet hadde trådt til som sponsorer.

Ut og tigge penger

Den utakknemlige jobben med å tigge penger er det markedsføringsgruppa (som består utelukkende av dugnads-foreldre) som har fått. Det er alltid en jobb vi går til med hjertet i halsen. Det å spørre om penger i bytte mot at logoen til firmaet ditt blir trykt i programmet til forestillingene, er alltid litt ubehagelig. Men hvert år blir vi gledelig overrasket.

– Klart vi vil sponse dere!

– Kan skjønne vi blir med på det!

– Jada! Bare send regning, dere!

Dette er bare noen av svarene vi har fått på tigge-epostene våre i år. Til sammen har vi fått sponset nesten 50 000 kroner fra næringslivet i Steinkjer til forestillingene våre, i tillegg til all maten og drikken vi har fått enten gratis eller til skampris. På toppen av dette kommer 45 000 kroner vi har fått i tilskudd fra ulike fond og støtteordninger.

Ved hjelp av alle sponsormidlene vi har fått, kan vi både tenne stjerner i øynene til barna og drive med sosial utjevning. I dagens samfunn er det ikke mange fritidsaktiviteter som koster så lite som 250 kroner og som gir ungene så mye. Derfor blir det bare viktigere og viktigere å kunne tilby ungene våre muligheten til å være med på en rimeligere hobby.

Tusen takk

Derfor vil vi takke dere. Tusen takk for at dere skjønner verdien av å gi barna våre et teatertilbud, og for at dere velvillig stiller opp – år etter år. Vi er så utrolig takknemlige! Uten dere hadde kultur-Steinkjer blitt ett tilbud fattigere.

På vegne av 70 unge og lovende teaterspirer, foreldrene deres, produksjonsstyret for Olsenbanden jr. og styret i Bagabu UL.