Tatt i 143 km/t på E6: Hevdet han akkurat hadde reparert bilen og ville sjekke at alt var i orden

Mannen ble tatt for råkjøring på E6, men slipper unna med samfunsstraff.

DEL

STEINKJER: En mann i 30-årene ble i mai i år målt til en gjennomsnittsfart på 143 kilometer i timen i 90-sonen på E6 ved Løsberga sør for Steinkjer. En sivil politipatrulje fattet interesse for sjåføren etter at de ble forbikjørt av to biler i høy hastighet, og valgte derfor å legge seg på hjul for å måle farten på begge.

Begge bilene ble stanset ved Figga. Det er saken mot føreren av den ene av de to bilene som nå har vært til behandling i Inntrøndelag tingrett.

Den tiltalte innrømmet at han hadde kjørt i 120 kilometer i timen, men nektet for å ha kjørt over dette. I retten forklarte mannen at han har installert en alarm i bilen som utløses dersom fartsgrensen overskrides med 30 kilometer i timen. Denne skal ikke ha blitt utløst da den omtalte kjøringen fant sted. Tiltalte forklarte også at han akkurat hadde reparert bilen, og derfor hadde gitt litt ekstra gass for å sjekke at alt var i orden. Tiltalte erkjente ikke straffeskyld

Tingretten fant ingen formildende omstendigheter, og dømte Steinkjer-mannen til 30 dages samfunnsstraff for råkjøringen. I tillegg mister han førerretten i åtte måneder.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken