Tema

mandag 27.05 2019

Kort & Godt Selbu-Tydal-Røros: Butterdeigskiste med kremet sopp og tørket elg (6:12)

Lars Erik og Robert har tatt bobilen fatt igjen. I denne episoden befinner teamet seg i Tydal, og på kjøkkenet har tørket elg en sentral rolle. Jens Einar møter Lars Græsli, og får høre om Brekka – Barnas bygdetun.

mandag 20.05 2019

Kort & Godt Selbu-Tydal-Røros: Fenalår (5:12)

Denne gang har Lars Erik og Robert reist langs fylkesvei 705, med stopp i Selbu, Tydal og Røros. I denne episoden befinner de seg i Tydal, og på menyen står paté med fenalår og bacon. Samtidig reiser Jens Einar Aune gårdimellom, på jakt etter spennende reportasjestoff.

mandag 13.05 2019

Kort & Godt Selbu-Tydal-Røros: Elggryte (4:12)

Lars Erik og Robert har tatt bobilen fatt igjen. Denne gang starter de på Hell og følger fylkesvei 705 østover til Selbu. Videre går turen til Tydal, før de ender opp i Røros. I denne episoden befinner de seg i Selbu og Selbusjøen hotell. På hotellet finner de plass til kjøkkenet i vinkjelleren. På menyen står elggryte med stekte poteter og steinsopp. Samtidig reiser Jens Einar Aune gårdimellom, på jakt etter spennende reportasjestoff.

mandag 06.05 2019

Kort & Godt Selbu-Tydal-Røros (3:12): Gjeddeburger

Lars Erik og Robert har tatt bobilen fatt igjen. Denne gang starter de på Hell og følger fylkesvei 705 østover til Selbu. Videre går turen til Tydal, før de ender opp i Røros. I denne episoden befinner de seg i Selbu – i vinkjelleren på Selbusjøen hotell. På kjøkkenet står gjeddekaker på menyen. Jens Einar tar en titt på Selbuhytta, sammen med Hans Morten Kulseth fra Selbu Byggtre.

mandag 29.04 2019

Langs Stjørdalselva (1:2)

Bli med på en dronereise opp Stjørdalsvassføret. I første del lander vi på Fantasigården, får høre om Hell Arena, besøker Hegra Festning, hilser på en kunstner i Hegra gamle stasjon og tar en togtur sammen med en lokalhistoriker.

Bak veggene: TrøndelagKraft

I denne programserien reiser vi rundt i Trøndelag for å besøke og for å bli kjent med ulike bedrifter. Hvilke produkter eller tjenester tilbyr de? Hvilke utfordringer ligger til grunn i arbeidet? Hvem er de ansatte, og hvordan ser hverdagen deres ut? Denne uken besøker vi TrøndelagKraft. Selskapet er Trøndelags største strømsalgselskap. Vi får et innblikk i hverdagen til de som jobber med kundeservice og salg, samt hvordan strømmarkedet fungerer.

tirsdag 23.04 2019

Kaffepraten: Sverre Brandhaug

Programleder Marvin Wiseth har invitert Sverre Brandhaug på en kopp kaffe. Brandhaug spilte 225 seriekamper for RBK og sørget for 84 seriemål. I tillegg hadde han i perioden 1981 til 1991 35 opptredener for det norske landslaget.

Kort & Godt Selbu-Tydal-Røros: Høstsalat med Selbu blå (1:12)

Lars Erik og Robert har tatt bobilen fatt igjen. Denne gang starter de på Hell og følger fylkesvei 705 østover til Selbu. Videre går turen til Tydal, før de ender opp i Røros. I denne episoden kommer de fram til Selbu og Selbusjøen hotell. På hotellet finner de plass til kjøkkenet i vinkjelleren. Selbu Blå har en sentral rolle i første rett. Samtidig reiser Jens Einar Aune gårdimellom, på jakt etter spennende reportasjestoff.

Fiskefeber: Isfiske i Hallingdal og Tydal (2:2)

Etter noen solfylte dager i Hallingdals høyfjell, reiser Chris Yates og Trond Andersson nordover, til Tydal og Meråker i Nord-Trøndelag på jakt etter nye opplevelser. For Chris Yates er dette helt ukjente omgivelser. Måneskinnstur på snøscooter, ski på beina for første gang og røyefiske i snøstorm. Disse maidagene gir engelskmannen mye å fortelle om når han kommer heim. For eksempel at han var oppe kl.03.00 om natta for å holde lavvoen på bakken under snøstorm inne i fjellheimen.

Bak veggene: Leiv Sand Transport

I denne programserien reiser vi rundt i Trøndelag for å besøke og for å bli kjent med ulike bedrifter. Hvilke produkter eller tjenester tilbyr de? Hvilke utfordringer ligger til grunn i arbeidet? Hvem er de ansatte, og hvordan ser hverdagen deres ut? Denne uken besøker vi Leiv Sand Transport. Leiv Sand Transport frakter varer både i inn og utland. I 2018 kjørte de til sammen over 4.860.000 km. Det tilsvarer 121 ganger rundt jorden!

mandag 15.04 2019

Kaffepraten: May Britt Lagesen

Bjarne Håkon Hanssen har invitert May Britt Lagesen på en kopp kaffe. May Britt er fylkespolitiker (Ap), og én av arkitektene bak fylkessammenslåingen.

Bak veggene : GV Reklame og Grøtan Glass og Aluminium.

I denne programserien reiser vi rundt i Trøndelag for å besøke og for å bli kjent med ulike bedrifter. Hvilke produkter eller tjenester tilbyr de? Hvilke utfordringer ligger til grunn i arbeidet? Hvem er de ansatte, og hvordan ser hverdagen deres ut? Denne uken besøker vi Grøtan Glass og Aluminium og GV Reklame.

mandag 11.02 2019

Kaffepraten: Torbjørn Skei

Marvin Wiseth har invitert Torbjørn Skei på en kopp kaffe. Torbjørn startet yrkeslivet på bensinstasjon som 13-åring. I dag er han administrerende direktør for Coop Midt-Norge.

søndag 03.02 2019

Kaffepraten: Kirsti Tømmervold

Programleder Marvin Wiseth har invitert Kirsti Tømmervold på en kopp kaffe. Kirsti Tømmervold er ordfører i Klæbu kommune. Hun har yrkeserfaring fra barnevern og pedagogisk-psykologisk tjeneste.

søndag 27.01 2019

Kaffepraten: Trond Lykke

Marvin Wiseth har invitert Trond Lykke på en kopp kaffe. Trond er femte generasjons kjøpmann, og er i dag styreleder og deleier i I.K. Lykke, som er eierselskapet bak dagligvarekjeden Bunnpris.

mandag 21.01 2019

Kveli Rånes Bremseth - Bygd for fart (4:4)

Humoristisk og musikalsk show med Kveli, Rånes og Bremseth (2015)

Kaffepraten: Karl Henrik Brox

Marvin Wiseth har invitert Karl H. Brox på en kopp kaffe. Karl blir kalt for The Gentleman of the Press. Han har jobbet som journalist, og har skrevet over 50 bøker.

Bak veggene - Mintage Sushi og Duun-Smia

I denne programserien reiser vi rundt i Trøndelag for å besøke og for å bli kjent med ulike bedrifter. Hvilke produkter eller tjenester tilbyr de? Hvilke utfordringer ligger til grunn i arbeidet? Hvem er de ansatte, og hvordan ser hverdagen deres ut? Denne uken besøker vi Mintage Sushi og Duun-Smia.

mandag 14.01 2019

Bak veggene - Hoff Sundnes og Skanska.

I denne programserien reiser vi rundt i Trøndelag for å besøke og for å bli kjent med ulike bedrifter. Hvilke produkter eller tjenester tilbyr de? Hvilke utfordringer ligger til grunn i arbeidet? Hvem er de ansatte, og hvordan ser hverdagen deres ut? Denne uken besøker vi Hoff Sundnes og Skanska.

Kveli Raanes Bremseth - Bygd for Fart (3:4)

Humoristisk og musikalsk show med Kveli, Rånes og Bremseth (2015)

mandag 07.01 2019

Bak veggene - Viken Gartneri og Grønne Folk

I denne programserien reiser vi rundt i Trøndelag for å besøke og for å bli kjent med ulike bedrifter. Hvilke produkter eller tjenester tilbyr de? Hvilke utfordringer ligger til grunn i arbeidet? Hvem er de ansatte, og hvordan ser hverdagen deres ut? Denne uken besøker vi Steen Betongpumping, Viken Gartneri og Grønne Folk.

Kveli Rånes Bremseth - Bygd for fart (2:4)

Humoristisk og musikalsk show med Kveli, Rånes og Bremseth (2015)

søndag 30.12 2018

Kaffepraten: Tore O. Sandvik

Programleder Marvin Wiseth har invitert Tore O. Sandvik på en kopp kaffe. Tore O. Sandvik var den siste fylkesordfører i Sør-Trøndelag fylke, og den første i Trøndelag fylke.

Kveli Rånes Bremseth - Bygd for fart (1:4)

Humoristisk og musikalsk show med Kveli, Rånes og Bremseth (2015)

søndag 23.12 2018

Kort & Godt - Julemat: Kalkun (4:4)

Lars Erik og Robert byr i ukene fram til jul og nyttår på de mest tradisjonelle julerettene. I denne episoden står kalkun på menyen.

Kaffepraten: Lornts Mørkved

Programleder Jon Håvard Solum har invitert Lornts Mørkved på en kopp kaffe. Lornts Mørkved (født 28. mars 1950) er en humorist og bygdeutvikler fra Høylandet i NordTrøndelag. Han er kjent for å ha etablert Norsk Revyfestival og Toillingforbundet. Han er sønn av gårdbruker Anders Mørkved og hustru Anna Marie Vannebo, og oldebarn av ordfører Anders L. Mørkved. Han er utdannet landbrukskandidat i bygningsfag fra Norges landbrukshøgskole. I 1991 overtok han som gårdbruker på slektsgården Mørkved. Lornts Mørkved driver firmaet Høylandet Film og TV Produksjon AS, i den forbindelse var det hans ansvar at det ble redigert inn opptak av rødrev i langrennssendingene under Vinter-OL 1994. Mørkved ble tildelt Nord-Trøndelag fylkes kulturpris i 1990, men nektet å motta prisen, i protest mot fylkeskommunens beskjedne støtte til revyfestivalen. Han har senere fått Senor Lyng-prisen fra Bjørn Lyng i 2005, og Tæls hederspris fra Sparebank1 Midt-Norge i 2005.

mandag 17.12 2018

De gode hjelperne

13 år gamle Simen Aarskog fra Levanger er rammet av kreft. Mens han er til behandling, stiller gode hjelpere opp for å gjøre hverdagen i heimen lettere. Dokumentarfilm (2017), produsert av TMM Produksjon.

1

Kort & Godt - Julemat: Ribbe (3:4)

Lars Erik og Robert byr i ukene fram til jul og nyttår på de mest tradisjonelle julerettene. I denne episoden står ribbe på menyen.

Kaffepraten: Lars Erik Vesterdal

Programleder Marvin Wiseth har invitert Lars Erik Vesterdal på en kopp kaffe. Kokken Lars Erik Vesterdal er kjent blant Trønder-TVs seere gjennom programmene «Kort & Godt». Lars Erik driver restauranten «NordØst» i Trondheim, og har flere jern i ilde

mandag 10.12 2018

Kort & Godt - Julemat: Pinnekjøtt (2:4)

Lars Erik og Robert byr i ukene fram til jul og nyttår på de mest tradisjonelle julerettene. I denne episoden står pinnekjøtt på menyen.

søndag 02.12 2018

Mystiske Midt-Norge

Vi mennesker har i alle år vært nysgjerrige på verdensrommet. I Midt-Norge har flere vært vitne til uforklarlige lys og observasjoner. I ”Mystiske Midt-Norge” får vi høre deres historier, og vi retter søkelyset mot muligheten for at lysene kan være noe mer bare et hittil ukjent naturfenomen. Regi: Julie Berg Barstrand

Kort & Godt - Julemat: Lutefisk (1:4)

Lars Erik og Robert byr i uken fram til jul og nyttår på de mest tradisjonelle julerettene. I denne episoden handler det om lutefisk…

mandag 26.11 2018

Kaffepraten: Tord Lien

Programleder Marvin Wiseth har invitert Tord Lien på en kopp kaffe. Lien er politiker (Frp), og var olje- og energiminister i Erna Solbergs regjering fra 16. oktober 2013 til 20. desember 2016. Han var innvalgt på Stortinget fra Sør-Trøndelag 2005–2013.

1

TNT og Trondheim Symfoniorkester (2:2)

Hva får man om man krysser en vokalist med nystartet hjerte, et råskinn av en trommis, en perfeksjonist av en bassist, en gudbenådet kirkemusiker med musikk skapt av en av verdens ypperste kultgitarister? Jo, da får du et uforfalsket TNT i storform. Bandet som ikke bare har rocka Norge, men også er et av de få norske rockebanda som kan se tilbake på betydelig internasjonal suksess, har igjen fyrt opp maskineriet. På konserten vil TNTs karriere oppsummeres helt fra starten med låta ”Harley-Davidson” fra 1982 - og videre gjennom klassikere og høydepunkter fra bandets mange utgivelser. Trondheim Symfoniorkester ønsker å møte publikum på en rekke forskjellige arenaer og strekker seg ofte og gjerne etter et samarbeid med de fleste musikkuttrykk. At klassisk møter rock er bare én måte å gjøre det på. Å eksperimentere med konsertformen er i tråd med orkesterets nytenkning omkring musikkformidling og ønsket om å fange et nytt publikums interesse og gjerne tilby dem noe de aldri har opplevd før. Konserten er pakket inn med intervjuer med både tidligere og nåværende bandmedlemmer. Del 2 av 2.

søndag 21.10 2018

Bonkjerring og Talias tjener

Portrettprogram med Hildegunn Eggen. Produsert av Sverre Krüger i 2001.

søndag 26.08 2018

Åge i Folkeparken

Konfettiregn under «Rio de Janiero».

søndag 22.07 2018
1

Trønder-TV:

Kaffepraten: Rune Bratseth

Programleder Marvin Wiseth har invitert Rune Bratseth på en kopp kaffe.

mandag 14.05 2018

Trønder-TV:

Kortreist - Vikna og Nærøy - Del 2 (s2, e4)

Arnstein og Fredrik er nå på reise på Vikna og i Nærøy. Dette er andre del av rapporten fra den turen.

søndag 06.05 2018

Kort & Godt Namdalen: Rype i fløtesaus (s6, e05)

Denne gang står «Rype i egen kraft med selleri og småløk» på menyen. Teamet kommer nå til Lierne. Lars Erik og Robert finner seg svært godt til rette på Sørgården i Nordli, mens Christina besøker Ole Ivar hos Li-Snadder.

Kortreist - Vikna og Nærøy - Del 1 (s2, e3)

Arnstein og Fredrik er nå på reise på Vikna og i Nærøy. Dette er første del av rapporten fra den turen.

søndag 29.04 2018

Kort & Godt Namdalen: Tataki av urfe (s6, e04)

Lars Erik Vesterdal, Robert Mære og Christina Fagerkind var på bobiltur i Namdalen i månedsskiftet august/september. En reise blant hyggelige namdalinger og mengder med flotte råvarer til det mobile kjøkkenet. Dette er fjerde og siste program fra Krogsgården i Snåsa sentrum. Denne gang står «Tataki av urfe» på menyen! Christina befinner seg på Harøya i Snåsavatnet, hvor hun samtaler med Siv Beate Eggen om revitalisert seterdrift.

Kortreist - Ørland (s2, e2)

Arnstein og Fredrik befinner seg denne gang i Ørland kommune. Oppholdet byr bl.a. på en flyreise Arnstein sent vil glemme …

mandag 23.04 2018
1

Kort & Godt Namdalen: sprøstekt ørret (S6, E03)

Lars Erik Vesterdal, Robert Mære og Christina Fagerkind var på bobiltur i Namdalen i månedsskiftet august/september. En reise blant hyggelige namdalinger og mengder med flotte råvarer til det mobile kjøkkenet. I denne episoden befinner de seg på Krogsgården i Snåsa sentrum. På menyen står sprøstekt ørret fra Snåsavatnet med agurksalat, rømmedressing og små poteter! Christina besøker Oldernæs Gård.

1

Kortreist - Bindal (s2, e1)

Første stopp i denne sesongen, er Bindal kommune. Arnstein Langåssve og Fredrik Bye har vært på reise igjen, og har kommet heim med 4 nye utgaver av «Kortreist».

mandag 16.04 2018

Kaffepraten: Arve Løberg

Marvin Wiseth har invitert Arve Løberg på en kaffeprat.

Kort & Godt Namdalen: Finnbiff (S6, E02)

Lars Erik Vesterdal, Robert Mære og Christina Fagerkind var på bobiltur i Namdalen i månedsskiftet august/september. En reise blant hyggelige namdalinger og mengder med flotte råvarer til det mobile kjøkkenet. I denne episoden befinner de seg på Krogsgården i Snåsa sentrum og klassisk finnbiff med potetmos og rørte tyttebær står på menyen! Christina besøker Saemien Sijte.

mandag 14.08 2017
1

Drømmeaften (1:4)

Hør og se Eir Inderhaug, Trondheimssolistene, Gjermund og Einar Olav Larsen, Ola Marius Ryan, Eirik Hegdal, Peer Gynt, Hans Jørgen Støp med flere foran en fullsatt Trønderhall. Del 1 av 4.