Tema

søndag 12.08 2018

Kaffepraten: Are Sende Osen

Programleder Marvin Wiseth har invitert Are Sende Osen på en kopp kaffe. Are Sende Osen er en norsk journalist, humorist og programleder kjent fra det humoristiske radioprogrammet Are og Odin, som han leder sammen med Klaus Joacim Sonstad. Osen vokste opp på Sverresborg i Trondheim.

1

Kaffepraten: John Northug

Programleder Marvin Wiseth har invitert John Northug på en kopp kaffe. Om livet som «back-office» for et helt, lite skilag. Og mye mer.

Fra arkivet: Reisemål: Norge - Oppdal

Reiseprogram fra 1995. I denne episoden stopper vi på Oppdal. Tidligere vist på TVNorge. Produsert av TMM Produksjon i 1995.

Mitt Turmål (3:6) - Rødsandberget - Averøy

Programserie som tar oss med til flotte turmål på Nordmøre. Denne uken tar Roald Røsand oss med til Rødsandberget på Averøy. Seriens programleder er Roald Sevaldsen. Produsert av Streambird Pro AS, 2018.

Hekta på musikk (3:6) - The Stapes

Et møte med nordmørske musikere. I denne episoden møter vi The Stapes. Produsert av Streambird Pro AS, 2018.

mandag 06.08 2018

Kaffepraten: Bjarne Håkon Hanssen

Marvin Wiseth har invitert Bjarne Håkon Hanssen på en kaffeprat.

Mitt Turmål (2:6) - Bremsneshatten

Programserie som tar oss med til flotte turmål på Nordmøre. I denne episoden blir vi med Wenche Greve til Bremsneshatten på Averøy

Hekta på musikk (2:6) - Odin Landbakk og Young Eagles

Et møte med nordmørske musikere. Denne gang møter vi Young Eagles.

Havørnreiret (18:18)

Vi følger livet i et havørnreir på Smøla gjennom våren og sommeren

søndag 29.07 2018
1

Kaffepraten: Tone Sofie Aglen

Programleder Marvin Wiseth har invitert Tone Sofie Aglen på en kopp kaffe. Tone Sofie Aglen er politisk redaktør i Adresseavisen.

søndag 22.07 2018
1

Trønder-TV:

Kaffepraten: Rune Bratseth

Programleder Marvin Wiseth har invitert Rune Bratseth på en kopp kaffe.

1

Kort & Godt Namdalen: Pannekaker med havre og flesk (s6, e16)

Denne gang står Gruvearbeidermat på menyen – havrepannekaker med flesk og bær. Teamet befinner seg i Skorovas, i grenselandet mellom Namsskogan og Røyrvik kommuner. Christina samtaler med Knut Berger om Skorovas Fjellandsby.

søndag 15.07 2018
1

Kaffepraten: Per Axel Koch

Programleder Marvin Wiseth har invitert Per Axel Koch på en kopp kaffe. Per Axel er konsernsjef i Polaris Media.

1

Kort & Godt Namdalen: Rømmesurret ørret (s6, e15)

Denne gang står Rømmesurret ørret med vårløk og saltekokte småpoteter på menyen. Teamet befinner seg i Skorovas, i grenselandet mellom Namsskogan og Røyrvik kommuner. Christina tar turen til Børgefjellfoten, på andre sida av Namsvatnet.

søndag 08.07 2018
1

Kaffepraten: Odd Reitan

Programleder Marvin Wiseth har invitert Odd Reitan på en kaffeprat. Forretningsmannen og gründeren Reitan er nok kjent for de fleste. Mest kjent er han for å ha startet butikk-kjeden REMA 1000.

1

Kort & Godt Namdalen: Hjort i rødvin (s6, e14)

Denne gang står hjort i rødvin med eple og løk på menyen. Teamet befinner seg i Skorovas, i grenselandet mellom Namsskogan og Røyrvik kommuner. Christina tar turen innom Skjenkestova i Skorovas.

1

Villmarksliv - På Vegard Heggems hjemmebane

Programleder Hanne Steen Henriksen reiser sammen med Vebjørn Rodal til hans heimtrakter. Rennebu er reismålet. Etter å ha sett innom den velkjente Rennebumartnan, går turen til Vegard Heggems nye hjemmebane, heimgården Aunan. Det suger godt i magen når Hanne og Vegard tar en meget luftig tur med paraglider. Deretter står laks på menyen. Gården Aunan byr på spennende laksefiske i Orkla. Team Syrstad tilfører både Hanne og Vebjørn noen nye knep med fluestanga. Resultatene lar ikke vente på seg …. (TMM Produksjon 2004)

mandag 02.07 2018

Kaffepraten: Terje Tysland

Programleder Jon Håvard Solum i samtale med Terje Tysland. I Tyslands hjemmestudio på Oppdal blir det en prat om musikerlivet, om planer framover og litt prat om ting musikere kanskje sjeldnere bryr seg om …

Kort & Godt Namdalen: Halloumi med tomatsalat (s6, e13)

Denne gang står Halloumi fra Skånaliseter med tomater og basilikumdressing på menyen. Teamet ankommer Skorovas, i grenselandet mellom Namsskogan og Røyrvik kommuner. Christina besøker lokale produsenter av ost – Skånaliseter Gårdsysteri og Elvekanten Ysteri.

Villmarksliv - Med Teiner på Smøla

Ukens program er i idylliske Smøla, med Kristin Krohn Devold. Vi får også høre om livet i fiskeløse vann.

Havørnreiret (11:18)

Vi følger livet i et havørnreir på Smøla gjennom våren og sommeren

Havørnreiret (12:18)

Vi følger livet i et havørnreir på Smøla gjennom våren og sommeren

søndag 24.06 2018

Kort & Godt Namdalen: kjøttpudding av elg med soppsaus og grønnkål (s6, e12)

Denne gang står Kjøttpudding av elg med grønnkål, sopp og poteter på menyen. Teamet befinner seg på Namsentunet i Grong. Christina besøker Inger og Ann Hege hos Høylandsklenning.

søndag 17.06 2018
1

Kaffepraten: Håkon Bleken

Programleder Marvin Wiseth har invitert Håkon Bleken på en kopp kaffe. Håkon Bleken er født i Trondheim 9.januar 1929, og bor og arbeider i fødebyen. Bleken er en av norges fremste samtidskunstnere. Han er representert i sentrale galleri og en rekke muséer, har utført omfattende utsmykkingsoppgaver og har et stort og engasjert publikum.

1

Kort & Godt Namdalen: Blåbærsuppe med vaniljekrem (s6, e11)

Denne gang står Lun blåbærsuppe med vaniljekrem på menyen. Teamet befinner seg på Namsentunet i Grong. Christina besøker Thrine og Ine, kjent som Traktorpikene.

mandag 11.06 2018
1

Kort & Godt Namdalen: Grillet frilandsgris med øl-glaze (s6, e10)

Denne gang står Ølglasert frilandsgris med urtemajones på menyen. Teamet befinner seg på Namsentunet i Grong. Christina besøker gården Jørem og Namdalsbryggeriet.

søndag 03.06 2018

Kaffepraten: Sarah Elise Gjemdal

Programleder Marvin Wiseth har invitert Sarah Elise Gjemdal på en kopp kaffe. Sarah er en ung gründer som driver bruktklesbutikken "Sarah Panter", basert på panteprinsippet.

Kort & Godt Namdalen: Varmrøkt fjellørret (s6, e09)

Lars Erik, Robert og Christina er på en spennende reise i Namdalen. I denne episoden besøker de Grong og Høylandet.

Havørnreiret (6:18)

Vi følger livet i et havørnreir på Smøla gjennom våren og sommeren

Havørnreiret (5:18)

Vi følger livet i et havørnreir på Smøla gjennom våren og sommeren

mandag 28.05 2018

Kort & Godt Namdalen: Sprøstekt fjellørrett med fritert wonton og asiamayo (s6, e08)

Denne gang står Selvfisket ørret med sprø wonton på menyen. Teamet befinner seg nå i Lierne. Lars Erik og Robert er på Sørgården i Nordli, mens Christina slår av en prat med Lars Erling Bolling og Elinor Skjærvik Bolling.

Fiskefeber - Fluefiske i Namsen (1:4)

Fluefiske etter laks i mektige Namsen

Havørnreiret (4:18)

Vi følger livet i et havørnreir på Smøla gjennom våren og sommeren

Havørnreiret (3:18)

Vi følger livet i et havørnreir på Smøla gjennom våren og sommeren

mandag 21.05 2018
1

Kort & Godt Namdalen: Hjemmelagde joikakaker (s6, e07)

Denne gang står Hjemmelagde «joikakaker» med knuste poteter og tyttebær på menyen. Teamet befinner seg nå i Lierne. Lars Erik og Robert er på Sørgården i Nordli, mens Christina besøker Gunn Anita Totland på Brattvoll Gård.

mandag 14.05 2018

Kort & Godt Namdalen: Roastbeef av rådyr (s6, e06)

Denne gang står «Roastbeef av Rådyr i lefse med rømme og syltet løk» på menyen. Teamet befinner seg nå i Lierne. Lars Erik og Robert finner har funnet seg svært godt til rette på Sørgården i Nordli, mens Christina besøker Fjellheim Gård.

Trønder-TV:

Kortreist - Vikna og Nærøy - Del 2 (s2, e4)

Arnstein og Fredrik er nå på reise på Vikna og i Nærøy. Dette er andre del av rapporten fra den turen.

søndag 06.05 2018

Maja Guldberg - Dialekt challenge (ep5)

Maja & Co tester hvem som er best på dialekter

Kort & Godt Namdalen: Rype i fløtesaus (s6, e05)

Denne gang står «Rype i egen kraft med selleri og småløk» på menyen. Teamet kommer nå til Lierne. Lars Erik og Robert finner seg svært godt til rette på Sørgården i Nordli, mens Christina besøker Ole Ivar hos Li-Snadder.

Blåtur mot nord (2:2)

Engelskmannen Chris Sandford har fått en vill idè ; Å leie seg en gammel Ural motorsykkel og ta turen fra Oslo til Bodø. Vi møter ham i Steinkjer, hvor han velger å svinge av fra E6 til fordel for en spennende og vakker reise langs Kystriksveien opp til Bodø. Underveis blir det mange og varierte opplevelser. Engelsk tale og kommentarer.

Kortreist - Vikna og Nærøy - Del 1 (s2, e3)

Arnstein og Fredrik er nå på reise på Vikna og i Nærøy. Dette er første del av rapporten fra den turen.

søndag 29.04 2018

Maja Guldberg - Påskevlog (ep4)

Stemningsrapport fra påska med Maja & Co

Kort & Godt Namdalen: Tataki av urfe (s6, e04)

Lars Erik Vesterdal, Robert Mære og Christina Fagerkind var på bobiltur i Namdalen i månedsskiftet august/september. En reise blant hyggelige namdalinger og mengder med flotte råvarer til det mobile kjøkkenet. Dette er fjerde og siste program fra Krogsgården i Snåsa sentrum. Denne gang står «Tataki av urfe» på menyen! Christina befinner seg på Harøya i Snåsavatnet, hvor hun samtaler med Siv Beate Eggen om revitalisert seterdrift.

Blåtur mot nord (1:2)

Engelskmannen Chris Sandford har fått en vill idè ; Å leie seg en gammel Ural motorsykkel og ta turen fra Oslo til Bodø. Vi møter ham i Steinkjer, hvor han velger å svinge av fra E6 til fordel for en spennende og vakker reise langs Kystriksveien opp til Bodø. Underveis blir det mange og varierte opplevelser. Engelsk tale og kommentarer.

Kortreist - Ørland (s2, e2)

Arnstein og Fredrik befinner seg denne gang i Ørland kommune. Oppholdet byr bl.a. på en flyreise Arnstein sent vil glemme …

mandag 23.04 2018
1

Kort & Godt Namdalen: sprøstekt ørret (S6, E03)

Lars Erik Vesterdal, Robert Mære og Christina Fagerkind var på bobiltur i Namdalen i månedsskiftet august/september. En reise blant hyggelige namdalinger og mengder med flotte råvarer til det mobile kjøkkenet. I denne episoden befinner de seg på Krogsgården i Snåsa sentrum. På menyen står sprøstekt ørret fra Snåsavatnet med agurksalat, rømmedressing og små poteter! Christina besøker Oldernæs Gård.

1

Nils Aas - billedhugger

Gården Okkenhaug i Levanger var i mange år et kraftsenter for norsk kunst og kulturliv. Gjennom tre program løfter vi fram viktige kapitler i den trønderske kulturhistoria, og alle tre programmene har på et eller annet vis tilknytning til det lille tørkhuset på gården Okkenhaug. I programmene skal vi møte tre kunstnere - en maler, en billedhugger og en komponist, alle fra Innherred. Områdene rundt den indre delen av Trondheimsfjorden – Innherred har fostret flere av våre største billedkunstnere, og ikke minst en av de billedhuggere som regnes for å være av de største i etterkrigstidas Norge – nemlig Nils Aas. Han var en god venn av Jacob Weidemann som i et helt år bodde og malte her i dette lille Tørkhuset på gården Okkenhaug i Levanger. Under åpningen av ei utstilling ved Nils Aas Kunstverksted på Inderøya, ble det arrangert en utflukt hit til Tørkhuset, etter ønske fra Aas. Nils Aas ville gjerne se igjen dette huset som hadde inspirert både Weidemann og mange, mange andre – både diktere, musikere og billedkunstnere. Regi: Sverre Krüger.

1

Kortreist - Bindal (s2, e1)

Første stopp i denne sesongen, er Bindal kommune. Arnstein Langåssve og Fredrik Bye har vært på reise igjen, og har kommet heim med 4 nye utgaver av «Kortreist».

mandag 16.04 2018

Kaffepraten: Arve Løberg

Marvin Wiseth har invitert Arve Løberg på en kaffeprat.

Kort & Godt Namdalen: Finnbiff (S6, E02)

Lars Erik Vesterdal, Robert Mære og Christina Fagerkind var på bobiltur i Namdalen i månedsskiftet august/september. En reise blant hyggelige namdalinger og mengder med flotte råvarer til det mobile kjøkkenet. I denne episoden befinner de seg på Krogsgården i Snåsa sentrum og klassisk finnbiff med potetmos og rørte tyttebær står på menyen! Christina besøker Saemien Sijte.

Weidemann på Okkenhaug

Dokumentarprogram om maleren Jacob Weidemann fra Steinkjer. Regi: Sverre Krüger.

Kortreist - Flatanger (S1, E3)

Arnstein Langåssve og Fredrik Bye besøker nære reisemål for å se hva de har å by trøndere som vil tilbringe ei langhelg eller en ferieuke i egen region. Denne uka er de i Flatanger.

søndag 08.04 2018

Drømmeaften 2018 - Del 4:4

TrondheimSolistene, Eir Inderhaug, Maija Skille, Ola Marius Ryan, Stephen Brandt-Hansen, Tora Dahle Aagård, Gjermund Larsen og Einar Olav Larsen underholdt en fullsatt Trønderhall under 2018-utgaven av «Drømmeaften». 15 år gamle Vetle Røsten Granås fra Verdal imponerte mer enn noen, og ble også tildelt årets Drømmestipend. I opptak fra Trønderhallen 3.mars 2018.

Kort & Godt Namdalen: Bjørnegryte (S6, E01)

Lars Erik Vesterdal, Robert Mære og Christina Fagerkind var på bobiltur i Namdalen i månedsskiftet august/september. En reise blant hyggelige namdalinger og mengder med flotte råvarer til det mobile kjøkkenet. I denne episoden stopper følget opp på Krogsgården i Snåsa sentrum. Det ble nylig skutt en bjørn i Snåsa, og nå står bjørnegryte med blåbær og gryn på menyen! Christina besøker Mohamed, daglig leder for den voksende bedriften Snåsavann AS.

Spelkomponisten

Gården Okkenhaug i Levanger var i mange år et kraftsenter for norsk kunst og kulturliv. Gjennom tre program skal vi løfte fram viktige kapitler i den trønderske kulturhistoria, og alle tre programmene har på et eller annet vis tilknytning til det lille tørkhuset på gården Okkenhaug. I programmene skal vi møte tre kunstnere - en maler, en billedhugger og en komponist, alle fra Innherred. Første program byr på et gjenhør med en av de virkelig store i det inn-trøndersk musikkliv. Komponisten Paul Okkenhaug, som i hele livet holdt til her på gården, og som sammen med kona Magnhild og øvrig familie skapte et kunst- og kulturmiljø som virkelig rager i den norske kulturhistoria. Programmet ble produsert av Sverre Krüger i 1995. Programmene i denne mini-serien har vært vist på TV før, men er her gitt ei litt anna innpakning – som en liten serie fra Innherred.

Kortreist - Frøya (S1, E4)

Arnstein Langåssve og Fredrik Bye besøker nære reisemål for å se hva de har å by trøndere som vil tilbringe ei langhelg eller en ferieuke i egen region. Denne uka rapporterer de fra Frøya.

mandag 02.04 2018

Drømmeaften 2018 - Del 3:4

TrondheimSolistene, Eir Inderhaug, Maija Skille, Ola Marius Ryan, Stephen Brandt-Hansen Tora Dahle Aagård ,Gjermund Larsen og Einar Olav Larsen underholdt en fullsatt Trønderhall under 2018-utgaven av «Drømmeaften». 15 år gamle Vetle Røsten Granås fra Verdal imponerte mer enn noen, og ble også tildelt årets Drømmestipend. I opptak fra Trønderhallen 3.mars 2018.

Kort & Godt: Skrei i rød curry (s4, e12)

Lars Erik Vesterdal og Robert Mære har denne uken hvit fisk i rød curry med «grønnsaksris».

Kortreist - Hitra (S1, E2)

Arnstein Langåssve og Fredrik Bye besøker nære reisemål for å se hva de har å by trøndere som vil tilbringe ei langhelg eller en ferieuke i egen region. Denne uka er de på Hitra.

mandag 26.03 2018

Drømmeaften 2018 - Del 2:4

TrondheimSolistene, Eir Inderhaug, Maija Skille, Ola Marius Ryan, Stephen Brandt-Hansen Tora Dahle Aagård ,Gjermund Larsen og Einar Olav Larsen underholdt en fullsatt Trønderhall under 2018-utgaven av «Drømmeaften». 15 år gamle Vetle Røsten Granås fra Verdal imponerte mer enn noen, og ble også tildelt årets Drømmestipend. I opptak fra Trønderhallen 3.mars 2018.

Kaffepraten: Tor Singsaas

Programleder Marvin Wiseth har invitert Tore Singsaas på en kopp kaffe. Tor Singsaas var biskop i Nidaros bispedømme fra 2008 til 2017.

Kortreist - Leka (S1, E1)

Arnstein Langåssve og Fredrik Bye besøker nære reisemål for å se hva de har å by trøndere som vil tilbringe ei langhelg eller en ferieuke i egen region. Denne uka er de på Leka, nord i Nord-Trøndelag.

Kort & Godt: Kylling med grønnsaker som vokser over bakken (s4, e11)

Lars Erik Vesterdal og Robert Mære har denne uken helstekt kylling med grønnsaker som vokser over bakken.

mandag 19.03 2018

Drømmeaften 2018 - Del 1:4

TrondheimSolistene, Eir Inderhaug, Maija Skille, Ola Marius Ryan, Stephen Brandt-Hansen, Tora Dahle Aagård, Gjermund Larsen og Einar Olav Larsen underholdt en fullsatt Trønderhall under 2018-utgaven av «Drømmeaften». 15 år gamle Vetle Røsten Granås fra Verdal imponerte mer enn noen, og ble også tildelt årets Drømmestipend.

Kaffepraten: Berit Rian

Programleder Marvin Wiseth har invitert Berit Rian på en kopp kaffe. Berit er administrerende direktør hos Næringsforeningen i Trondheimsregionen.

Kort & Godt: Frøyalaks med ponzusaus og avacadokrem (s4, e10)

Lars Erik Vesterdal og Robert Mære har denne uken Frøyalaks med varm ponzusaus og avocadokrem på menyen.

Langs Stjørdalselva (2:2)

Bli med på en dronereise opp Stjørdalsvassføret. Denne gang lander vi på Hylla Lodge, Teveltunet og Rypetoppen.

mandag 12.03 2018

Kort & Godt: Ostekake med eplemarmelade og "space ice" (s4, e9)

Lars Erik Vesterdal og Robert Mære har denne uken ostekake med eplemarmelade og «space ice» på menyen.

Langs Stjørdalselva (1:2)

Bli med på en dronereise opp Stjørdalsvassføret. I første del lander vi på Fantasigården, får høre om Hell Arena, besøker Hegra Festning, hilser på en kunstner i Hegra gamle stasjon og tar en togtur sammen med en lokalhistoriker.

Drømmeaften (4:4)

Hør og se Gjermund og Einar Olav Larsen samt Charlotte Audestad foran en fullsatt Trønderhall. Del 4 av 4.

mandag 05.03 2018

Maja Guldberg - To typer folk (ep2)

Maja mener det stort sett finnes to typer folk på jorda - kan det være noe i det?

Drømmeaften (3:4)

Hør og se Hans Jørgen Støp, Eir Inderhaug, Ola Marius Ryan og Trondheimssolistene foran en fullsatt Trønderhall.

Fra Møllenberg til San Siro (2:2)

Historisk dokumentarfilm i 2 deler om fotballklubben Rosenborg Ballklub – om framveksten og de eventyrlige årene da de var helt på topp i norsk fotball, og markerte seg på imponerende vis ute i Europa. Del 2 av 2.

mandag 26.02 2018

Drømmeaften (2:4)

Hør og se Peer Gynt, Eirik Hegdal, Eir Inderhaug, Gjermund og Einar Olav Larsen samt Trondheimssolistene foran en fullsatt Trønderhall

Kort & Godt: Kokt lammebog med mørkt øl og søtpoteter (s4, e7)

Lars Erik Vesterdal og Robert Mære har denne uken kokt lammebog i mørkt øl med kanel og stjerneanis på menyen

Langs Namsen (2:2)

En dronereise langs Namsen i 2 deler. I andre del er vi innom forestillingen «Namsens Auge», besøker Grong Gård, tar en stopp på Namstunet, ser nærmer på Fiskumfoss og avslutter med en tur opp Øvre Namsen til Namsskogan Familiepark.

Fra Møllenberg til San Siro (1:2)

Historisk dokumentarfilm i 2 deler om fotballklubben Rosenborg Ballklub – om framveksten og de eventyrlige årene da de var helt på topp i norsk fotball, og markerte seg på imponerende vis ute i Europa. Del 1 av 2.

mandag 19.02 2018

Kort & Godt: Elgbiff med vilt-bernaise (s4, e6)

Lars Erik Vesterdal og Robert Mære har denne uken pepper- og einebærstekt elgbiff med «vilt-bearnaise». på menyen.

Langs Namsen (1:2)

En dronereise langs Namsen i 2 deler. Underveis i dagens program, lander vi på Gløymem Gård på Overhalla, hvor vi bl.a. får høre om hvem jenta Bjora var. Turen går videre opp sidevassdraget, til Lornts Mørkved på Høylandet. Han forteller om hvordan Norsk Revyfestival egentlig ble til.

Asmund i Himmelriket

Asmund Bjørken gikk bort i januar i år. Bjørken fra Verdal var en skikkelig nestor i det norske musikklivet. Godt oppi 80-årene dro han fortsatt i vei på trekkspill med tradisjonsmusikk og låter for gammeldans, og i neste øyeblikk serverte han evergreens og jazzlåter på saxofon. Han mottok i sin tid Buddy-statuetten, den høyeste utmerkelse i norsk jazzliv, og var i alle år et lekende menneske som gledet både unge og gamle med sin allsidige musikalske utfoldelse. I flere år møttes han og hans musikkvenner i Verdal til ukentlig samspill i «Himmelriket» - som han kalte musikkrommet på loftet. Og en slik kveld - for vel 20 år siden - var nå avdøde Andreas Lunnan på besøk.

Drømmeaften (1:4)

Hør og se Eir Inderhaug, Trondheimssolistene, Gjermund og Einar Olav Larsen, Ola Marius Ryan, Eirik Hegdal, Peer Gynt, Hans Jørgen Støp med flere foran en fullsatt Trønderhall. Del 1 av 4.

mandag 12.02 2018

De gode hjelperne

13 år gamle Simen Aarskog fra Levanger er rammet av kreft. Mens han er til behandling, stiller gode hjelpere opp for å gjøre hverdagen i heimen lettere. Dokumentarfilm (2017), produsert av TMM Produksjon.

Kort & Godt: Hjemmelaget tagliatelle med grovpølse og tomatsaus (s4, e5)

Lars Erik Vesterdal og Robert Mære byr denne uken på hjemmelaget pasta med tomat, urter og italienske pølser.

Fiskefeber: Isfiske i Hallingdal og Tydal (2:2)

Etter noen solfylte dager i Hallingdals høyfjell, reiser Chris Yates og Trond Andersson nordover, til Tydal og Meråker i Nord-Trøndelag på jakt etter nye opplevelser. For Chris Yates er dette helt ukjente omgivelser. Måneskinnstur på snøscooter, ski på beina for første gang og røyefiske i snøstorm. Disse maidagene gir engelskmannen mye å fortelle om når han kommer heim. For eksempel at han var oppe kl.03.00 om natta for å holde lavvoen på bakken under snøstorm inne i fjellheimen.

mandag 05.02 2018
1

Kaffepraten: Turid Hofstad

Programleder Marvin Wiseth har invitert Turid Hofstad på en kopp kaffe. Turid er direktør ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter.

1

Fiskefeber: Isfiske i Hallingdal og Tydal (1:2)

Tidlig i mai. Mens våren gjør sitt tydelige inntog nede i dalen, dominerer vinteren ennå landskapet i 1000 meters høyde i Hallingdals fjell. Trond Andersson har invitert en engelsk gjest til noen dagers isfiske. Gjesten er Chris Yates, kjent fra engelske fjernsynsprogram om fiske. Yates har aldri fisket på isen før, og finner dette fisket gjennom et hull i isen besynderlig og, etter hvert, meget spennende. Chris Yates har en kraftig dragning mot gammelt håndverk innenfor fiskeutstyr. Han stiller ikke helt uforberedt til seansen på isen, og Trond Andersson blir for første gang vitne til isfiske med spiltcain-stang.

1

Kort & Godt: Tagine med kylling og couscous (s4, e4)

Lars Erik Vesterdal og Robert Mære byr denne uken på Tagine med kylling og couscous

mandag 29.01 2018

Trønder-TV:

Kort & Godt: Blåskjellrisotto (s4, e3)

Da er det klart for en ny runde med våre populære kokker, Lars Erik Vesterdal og Robert Mære. Denne uken står blåskjellrisotto på menyen.

mandag 22.01 2018
1

Kaffepraten: Karen Espelund

Programleder Marvin Wiseth har invitert Karen Espelund på en kopp kaffe.

1

Kort & Godt: Fylt lammelår (s4, e2)

Da er det klart for en ny runde med våre populære kokker, Lars Erik Vesterdal og Robert Mære. Denne uken står Lammelår fylt med bacon og persille på menyen.

mandag 15.01 2018
1

Kaffepraten: Chand

Programleder Marvin Wiseth har invitert Chand Thorsvik på en kopp kaffe.

1

Kort & Godt: Vilt-kebab med sprø Frostalompe (s4, e1)

Da er det klart for en ny runde med våre populære kokker, Lars Erik Vesterdal og Robert Mære. Denne uken står «Vilt-kebab» med sprø Frosta-lefse på menyen

1

Stort teater i lita bygd (2:2)

I 2010 fulgte vi forberedelsene til oppsettingen”Spelet om Heilag Olav”. Den skulle da framføres på Stiklestad for 56. gang. Dugnaden involverer 600 personer - alt fra kjente skuespillere til sceneriggere og kostymedesignere. 5500 publikummere skal gå fornøyde heim etter premieren. Men hva skal til for å klare det? Verdal er arena for utfordringen - et lite lokalsamfunn i Nord Trøndelag, hvor mange lever og ånder for Spelet. De aller fleste har en mening om hvordan framføringa skal være. I dokumentaren følger vi de siste fire ukene før premieren fra innsiden, med samarbeid, konflikter og livet rundt oppsetningen. Dokumentaren har fem personer i fokus: Regissøren, Bentein Baardsen, har regi for første gang på Spelet. Hvordan velger han å tolke historien, og hvordan blir dette mottatt av skuespillere og publikum? Kongen, Henrik Rafaelsen, har aldri spilt i Spelet før. Hvordan blir det for han å forlate de store scenene i hovedstaden til fordel for bygda i Verdal? Martin, amatørskuespilleren fra Verdal, skal være med for andre gang. Han drømmer om å stå på de store teaterscenene, og gjør alt han kan for å imponere både de profilerte skuespillerne og regissøren. Sylvia jobber med kostymer. I år skal det syes opp nye kostymer til alle skuespillerne. Går kabalen opp? Morten, 17 år, spiller i orkesteret. Dette er første gangen han er med. Mye øving skal til før premieren, og jo nærmere premieren kommer, jo mer nervøs blir han. Dokumentarfilmen er produsert av TMM Produksjon (2010), og er tidligere vist på NRK.

mandag 08.01 2018
1

Kaffepraten: Ole Rogstad Jørstad

Programleder Arve Løberg har invitert en Ole Jørstad på en kopp kaffe.

1

Stort teater i lita bygd (1:2)

I 2010 fulgte vi forberedelsene til oppsettingen”Spelet om Heilag Olav”. Den skulle da framføres på Stiklestad for 56. gang. Dugnaden involverer 600 personer - alt fra kjente skuespillere til sceneriggere og kostymedesignere. 5500 publikummere skal gå fornøyde heim etter premieren. Men hva skal til for å klare det? Verdal er arena for utfordringen - et lite lokalsamfunn i Nord Trøndelag, hvor mange lever og ånder for Spelet. De aller fleste har en mening om hvordan framføringa skal være. I dokumentaren følger vi de siste fire ukene før premieren fra innsiden, med samarbeid, konflikter og livet rundt oppsetningen. Dokumentaren har fem personer i fokus: Regissøren, Bentein Baardsen, har regi for første gang på Spelet. Hvordan velger han å tolke historien, og hvordan blir dette mottatt av skuespillere og publikum? Kongen, Henrik Rafaelsen, har aldri spilt i Spelet før. Hvordan blir det for han å forlate de store scenene i hovedstaden til fordel for bygda i Verdal? Martin, amatørskuespilleren fra Verdal, skal være med for andre gang. Han drømmer om å stå på de store teaterscenene, og gjør alt han kan for å imponere både de profilerte skuespillerne og regissøren. Sylvia jobber med kostymer. I år skal det syes opp nye kostymer til alle skuespillerne. Går kabalen opp? Morten, 17 år, spiller i orkesteret. Dette er første gangen han er med. Mye øving skal til før premieren, og jo nærmere premieren kommer, jo mer nervøs blir han. Dokumentarfilmen er produsert av TMM Produksjon (2010), og er tidligere vist på NRK.

mandag 01.01 2018
1

Kaffepraten: Morten Hynne

Programleder Arve Løberg har invitert daglig leder i Grande Entreprenør, Morten Hynne til en prat over en kopp kaffe.

1

Klostrene ved verdens ende

Dokumentaren ”Klostrene ved verdens ende” forteller bakgrunnshistorien til Klostrene på Tautra og i Munkeby. Historien om disse brødrene og søstrene gikk i kloster for å tilbe Herren og be for verden under røffe forhold ved verdens ende. Det er også en del av historien at de samtidig ble medarbeidere i et av tidens største multinasjonale konsern med virksomheter over hele Europa – den katolske kirken. Dette er bakteppet. Dokumentarfilmen dreier seg først og fremst om dagens munker (Munkeby) og nonner (Tautra). Vi blir kjente med deres forhold til historien, til deres rutiner bak klosterveggene og hvordan de sammenholder de tidligere munkers/nonners liv med det de lever i dag. Vi er med dem fra de står opp for å gå til døgnets første gudstjeneste midt på natten. Vi følger hverdagen deres – med bønn, lesning, sang og meditasjon. Vi får også vite hva de spiser og hvordan de sover, om de savner noe og om de noen gang vil reise heim – eller er de heime?

mandag 25.12 2017
1

Kort & Godt - Julemat: Kalkun (4:4)

Lars Erik og Robert byr i ukene fram til jul og nyttår på de mest tradisjonelle julerettene. I denne episoden står kalkun på menyen.

mandag 18.12 2017
1

Kort & Godt - Julemat: Ribbe (3:4)

Lars Erik og Robert byr i ukene fram til jul og nyttår på de mest tradisjonelle julerettene. I denne episoden står ribbe på menyen.

1

Calypso (10:10)

Denne gang blir det dykking ved Grip. Serien er produsert av Streambird Pro AS. Regi: Svein Junge.