To gjestearbeidere ved Kværner Verdal har testet positivt for korona

Kommunikasjonsjef Tove Strand Trana i Kværner Verdal forteller at det ble påvist to tilfeller av koronasmitte ved verftet torsdag den 15. oktober.

Kommunikasjonsjef Tove Strand Trana i Kværner Verdal forteller at det ble påvist to tilfeller av koronasmitte ved verftet torsdag den 15. oktober. Foto:

To polske gjestarbeidere avla først negativ, så positiv test. Ingen nærkontakter er identifisert.

DEL

VERDAL: Kommunikasjonsjef Tove Strand Trana ved Kværner Verdal bekrefter lørdag ettermiddag for Trønder-Avisa at to polske innleide operatører har testet positivt for Covid-19.

Disse ankom for rotasjonsarbeid til Verdal søndag 11. oktober. Tilreisende arbeidskraft fra EØS skal gjennomføre to koronatester. Den første testen ble gjennomført søndag, og da testet alle gjestearbeiderne negativt. De tok en test nummer to på torsdag 15., der to fikk positiv test, forteller Strand Trana.

Ingen nærkontakter i karantene

De to gjestearbeiderne ble umiddelbart overført til isolasjonsbrakke. Ingen nærkontater er satt i karantene.

– De to som testet positivt jobbet sammen fra de fikk negativ test på mandag, og ikke hatt omgang med andre. Derfor er ingen nærkontakter identifisert, sier kommunikasjonsjefen.

De to har jobbet tett sammen, men ikke sammen med andre. De var i arbeidskarantene frem til første negative test var avlagt, mens de hele perioden har vært i fritidskarantene, slik at de ikke har forlatt rommene sine utenfor arbeidstid.

Identifisering av mulige nærkontakter er utført i samarbeid med kommuneoverlege Ragnhild Aunsmo i Verdal kommune. Aunsmo bekrefter smitten overfor Trønder-Avisa, og at det ikke er blitt påvist noen nærkontakter.

Kværner krever tre tester fra nå av

Strand Trana forteller at Kværner har et strengt testregime, som de nå gjør enda strengere. Fremover må det også avlegges koronatest og dokumenteres negativ prøve for avreise fra hjemlandet.

– Det betyr at fra nå må en testes tre ganger.

Gjestearbeiderne har ikke vært i nærkontakt med andre siden de ankom fra flyplassen med buss søndag, forteller Strand Trana. Aunsmo forteller at de to smittede har vært smittebærende også på tidspunktet de avla negativ prøve, men at det ikke er risiko for smittespredning under kollektivreisene frem til ankomsten på Kværner søndag.

– Nei. De holder god avstand hele turen. Det må være et opplegg rundt det som om de var smitteførende, så smitte ikke sprer seg, sier Aunsmo.

Kværner gir fem millioner til korona-kampen i Verdal

Kværner har satt beredskapsstab

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken