Gå til sidens hovedinnhold

To nye koronatilfeller i Indre Fosen

Testingen etter smittetilfellet mandag, har så langt påvist to nye tilfeller av koronavirus i Indre Fosen.

Personene som har testet positivt er satt i isolasjon og nærkontakter i karantene, opplyser kommunen på sine hjemmesider 6. juledag.

«Sent tirsdag kveld fikk Indre Fosen kommune beskjed om at to av testene som ble tatt i etterkant av smittetilfellet mandag, var positive. Den ene som testet positivt er kollega av personen som mandag fikk påvist koronasmitte. Den andre er nærkontakt av kollegaen» opplyser kommunen på hjemmesiden.

Leter etter smittekilden

Indre Fosen kommune har onsdag formiddag ikke fått resultatene fra alle testene som ble tatt tirsdag.

Kommunens smittesporingsteam jobber onsdag videre med å kartlegge om det er flere personer som må i karantene og testes for koronavirus.

«Gjennom smittesporinga forsøker vi også å finne mulig smittekilde, slik at vi kan sette inn målrettede tiltak og begrense utbruddet mest mulig» skriver kommunen

Vurderer lokale tiltak

Kommunens kriseledelse samles senere onsdag for blant annet å vurdere om det skal innføres nye smitteverntiltak i Indre Fosen kommune. Eventuelle endringer vurderes ut ifra smittesituasjonen lokalt og smitteverntiltakene regionalt.

«Selv om vi per nå stort sett følger de nasjonale rådene, ber vi befolkningen om å være ekstra nøye med å følge det grunnleggende: hold avstand til andre, vask hender og begrens hvor mange du møter i løpet av ei uke. Dette er ikke året for store nyttårsfester!» skriver kommunen.

Kommentarer til denne saken