Gå til sidens hovedinnhold

To nye smittetilfeller i Flatanger

Fredag ble det bekreftet to nye smittetilfeller i Flatanger – begge er i samme husstand med de to som tidligere har fått påvist koronaviruset.

FLATANGER (Namdalsavisa): – Smittekilden er kjent, og de to nye smittetilfellene ble satt i isolasjon 31. desember. Kommunen anser at situasjonen er under kontroll, melder Flatanger kommune på sin nettside.

Det er i tillegg ni nærkontakter i kommunen. Ingen av disse har symptomer og alle er satt i karantene og har blitt testet fredag. Disse nærkontaktene er knyttet til en kjent smittekilde i en annen kommune.

– Kommunen har et smittesporingsteam. Når det blir påvist smitte hos en person i Flatanger, vil smittesporingsteamet ta kontakt med nærkontakter til dette smittetilfellet. Dette gjelder også dersom en smittet person har vært på butikk, skole, sykehjem og lignende i kommunen.

– Kommunen har i uke 1 testet 33 personer. Det er en markant økning fra før jul. Dette er som forventet ut ifra utviklinga i samfunnet for øvrig.

Torsdag 7. januar ble de seks første koronavaksinene satt i Flatanger. Vaksinene ble gitt til beboere på sykeheimen i henhold til nasjonale prioriteringer.

Kommentarer til denne saken