LEVANGER: Friberg har nesten 15 års fartstid som journalist i Levanger og Verdal, minus et lite avbrekk i Nordland da han studerte i Bodø og jobbet i Saltenposten.

Han startet i sin nåværende jobb i 2012 i det som da var Levanger-Avisa, og som i 2015 ble nye Innherred da avisa slo seg sammen med Innherreds Folkeblad og Verdalingen. Han jobbet også i Levanger-Avisa i perioden 2006 til 2009.

– Det har vært en fantastisk artig opplevelse å være med på å lage en helt ny lokalavis. Det har vært en kjempegod utvikling, og veldig givende å jobbe sammen så drivende dyktige folk, sier levangsbyggen.

Oppvokst i Markabygda

Han er født og oppvokst i Markabygda, men bor nå på Skogn sammen med samboer og to bonusbarn.

Kommunalstoff og politikk er favorittområdene innen journalistikken. De siste årene har han også jobbet mye med næringslivsjournalistikk. Nå gleder han seg til å prøve seg som journalist i Trønder-Avisa igjen, for først gang siden han jobbet som frilanser i avisa for drøyt 15 år siden.

– Jeg følte at det var en veldig spennende jobb å søke på. Det blir spennende å se hva jeg kan få til i en litt større avis, sier Friberg.

Glad i nærområdet

Den nyansatte journalisten i Trønder-Avisa skal jobbe fra Levanger-kontoret, og kommer fortsatt til å jobbe mye med stoff fra de kommunene han kjenner best.

– Jeg er veldig glad i nærområdet mitt, både hjemkommunen min Levanger, Verdal og hele Innherred, sier Friberg.

Nyhetsredaktør, og påtroppende sjefredaktør, i Trønder-Avisa, Sivert Rossing, har store planer for den nyansatte journalisten.

Skal være ledende

– Trønder-Avisa skal være ledende på å melde de viktigste nyhetene, og på å sette dagsorden for samfunnsdebatten. Da trenger vi journalister som kjenner og forstår de tunge, offentlige beslutningsprosessene, sier Rossing.

Han mener det er et stort pluss at Tor Johnny kjenner sørdelen av Innherred såpass godt.

– Dette er et område vi ønsker å styrke oss i, både for å levere den beste nyhetsjournalistikken til de mange abonnentene vi har der, og fordi veg, bane, næringsliv, arealdebatter, sykehus og mange andre spørsmål med rot i Levanger og Verdal er svært viktig for hele regionen, sier nyhetsredaktør Sivert Rossing.

Friberg begynner i sin nye jobb 1. september.