MORGENRAPPORT: – Sånn generelt så har det ikke skjedd så veldig mye i gamle Nord-Trøndelag i natt, sier operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Trond Volden.

Han sier det likevel var et par hendelser der politiet måtte rykke ut.

– Klokken 01.07 fikk vi melding om noen dieseltyver på en adresse i Namdalseid. Det var en mølle der tre personer stjal diesel fra en tank. De ble overrasket av politiet og stakk fra stedet. Ingen er pågrepet, men forholdet etterforskes og vi prøver å finne ut hvem dette var.

Politiet måtte også ta seg en tur til Trondheim lufthavn i natt.

– En mann ble observert av ansatte på Værnes da han stjal fra en kiosk på flyplassen. Vedkommende ble pågrepet og satt i arresten, sier Volden.

– Ut over det har det vært stille og rolig, legger han til.

Oppholdsvær

Torsdag er det meldt oppholdsvær og opp mot 14/15 grader i gamle Nord-Trøndelag. Det vil være overskyet mesteparten av dagen, og perioder med sol innimellom.

Dette er Meteorologisk institutt sitt tekstvarsel for Trøndelag torsdag: Sør og sørøst frisk bris, periodevis liten kuling utsatte steder. Stort sett skyet. Oppholdsvær, i kveld litt regn.

Stengt veg

Kommunal veg 8080 i Myrmoen i Stjørdal vil være stengt på grunn av vegarbeid. Starttiden er kl. 08:30 torsdag, og beregnet sluttid er klokken 12:00 torsdag.

Hos T-A i dag

Konkurs åpnet i Unoma AS onsdag- selskapet leverte oppbudsbegjæring tirsdag.

Stor etterspørsel etter kattepass gjør at Levanger kattehotell har utvidet staben. – Det er på ingen måte utenkelig å utvide hotellet også, sier daglig leder Trine Lutdal Småland.

Problemer med BankID på mobil

Gjennom natten har BankID på mobil fortsatt vært utilgjengelig for enkelte Telenor- og Telia-kunder, skriver NTB. Ved 5.20-tiden er problemet fortsatt ikke helt løst, skriver BankID på sin statusside.

Advarer mot kutt

FN-topp advarer Norge og rike land mot kutt: – I verste fall kan flere dø, skriver NTB.

Det kan få store konsekvenser hvis det kuttes i FN-støtten og bistanden, sier UNDP-sjef Achim Steiner.

– Nå trenger vi Norge-ene i verden mer enn noen gang.

Verdenslederne er denne uka samlet i FN. Pandemiens ringvirkninger, klimakrisen og de mange problemene Russlands krig i Ukraina har skapt preger toppmøtet.

– Folk kommer til å dømme oss med et kritisk blikk når verdens ledere samles her nå, sier Achim Steiner, sjef i FNs utviklingsprogram UNDP, til NTB.

Sparer på streiken

Kommunene sparer millioner på streik, skriver NTB.

Lærerstreiken gjør at flere kommuner sparer millioner i lønnsutgifter. Det er ikke gitt at pengene går tilbake til skolene.

Drøyt en åttedel av de 8.200 streikende lærerne jobber i Bergen, som hittil har spart nesten 29 millioner kroner, skriver Klassekampen. Etter det siste streikeuttaket sparer Bergen 3,5 millioner per dag, opplyser skoleetaten. Det er ikke klart hvordan de sparte pengene skal disponeres.

– De går inn i kommunekassen, og så må det være en prosess, sier kommunaldirektør for barnehager, skole og idrett, Marius Arnason Bøe. Basert på tidligere erfaringer sier han at pengene ikke nødvendigvis blir brukt på barn og unge.

– Det betyr ikke at det ikke skjer, men det er ingen automatikk i det, sier Bøe.