Trønder-Avisa har ansatt Geir Olav Flåan (51), Elfi Leinan (28) og Stine Lise Wannebo (28) i faste stillinger som journalister. Samtidig som de tre har signert sine arbeidskontrakter, har sjefredaktør John Arne Moen signert en leieavtale for å gjenåpne lokalkontoret i Stjørdal.

– Som stjørdaling er jeg selvfølgelig veldig fornøyd med å gjenåpne kontor i Trøndelags viktigste dalføre, men vi hadde ikke gjort det dersom vi ikke hadde riktig person til å bemanne det. Geir Olav var suveren på topp av lista over kandidater. Så det er vel ingen overdrivelse å si at jeg var veldig lettet da han takket ja til tilbudet om å begynne hos oss, sier John Arne Moen, sjefredaktør og administrerende direktør i Trønder-Avisa.

Solid lokalkunnskap

– Vi har mange hundre abonnenter i stjørdalsdalføret, og det må vel være lov å innrømme at disse kan ha hatt grunn til å være litt misfornøyd med dekningen vår av denne delen av Trøndelag de siste årene. Få, om noen, journalister kjenner dette området bedre enn Geir Olav, så nå vet vi at vi kommer til å levere. Anleggsarbeidet for E6-utbyggingen nordover begynte nylig, og bare på samferdselsfronten vil det skje utrolig mye de kommende årene, som vil ha betydning for hele landsdelen, legger Moen til.

Resultat av målrettet arbeid

Minst like viktig for Trønder-Avisa er ansettelsen av to nye kvinner i redaksjonen. Elfi Leinan (28) fra Inderøy er allerede kjent navn for mange av avisas lesere. Hun har jobbet som vikar i redaksjonen siden 2019, hovedsaklig med kulturjournalistikk. Leinan har bachelor i statsvitenskap fra NTNU, toårlig fotoutdanning fra Bilder Nordic i Oslo og har også ett studieår i kreativ skriving ved Roehampton University i London.

– Det er veldig artig å bli ansatt i Trønder-Avisa i ei tid hvor det skjer så mye spennende. Jeg er glad for å være med på laget, og ser fram til å jobbe videre med kulturlivet i Trøndlag, sier Elfi Leinan.

Stine Lise Wannebo (28) har oppvokst på Østlandet, men har sine røtter i gruvebygda Malm. Nå flytter hun nordover for å starte i Trønder-Avisa. Journalistutdannelsen har hun fra England, og de siste årene har hun bodd i både Frankrike og Belgia. Nå tar hun med seg alt hun eier til Trøndelag, og ser fram til å bo nærmere familie og ikke minst skikkelig vintervær og skiføre.

Vil ansette flere

– Det er atskillig artigere å ansette folk enn å si opp. Jeg har hatt min del av begge deler gjennom karrieren. At vi nå styrker redaksjonen med tre dyktige medarbeidere, og samtidig har et realistisk håp om å finne rom til å ansette enda flere de kommende månedene, er et resultat av målrettet og hardt arbeid for å få full kontroll over økonomien. Omstillingen som Trønder-Avisa og hele konsernet har vært gjennom de siste årene har vært brutal, men den har gitt resultater. Nå har vi kommet dit at vi kan satse offensivt, og vi har brukt de siste månedene til å legge planer både for kort og lang sikt, sier John Arne Moen, sjefredaktør og administrerende direktør i Trønder-Avisa.

Trønder-Avisa lanserer ny nettavis og papiravisa får helt nytt design