Lokalavisene har siden mars i fjor spilt en viktig rolle for å informere befolkningen om utviklingen av koronapandemien.

Det skal Trønder-Avisa fortsette med, men på en noe annerledes måte enn tidligere.

Ny fase

Avisa har siden starten av pandemien holdt oversikt over antall smittetilfeller i de nordtrønderske kommunene. Over 1.300 nordtrøndere har fått påvist koronasmitte i løpet av disse 18 månedene.

Nå som pandemien har gått inn i en ny fase, velger Trønder-Avisa å gå bort fra denne løpende rapporteringen.

Det betyr både den generelle smitteoversikten – og meldinger om enkelttilfeller om smitte.

I stedet vil avisa hver formiddag oppsummere smittesituasjonen i de nordtrønderske kommunene.

– Landet har åpnet opp, og konsekvensen er at smittetallene i en periode vil gå opp. Som følge av vaksinedekningen er ikke koronasmitte like farlig nå som det var tidligere i pandemien. Vi velger derfor å fokusere på de viktigste parameterne, sier sjefredaktør Sivert Rossing.

En del kommuner har også endret måten de rapporterer om tilfeller ut til offentligheten, noe som gjør det krevende å holde en koronaoversikt korrekt og oppdatert til enhver tid.

Vaksine og innleggelser

Trønder-Avisa vil naturligvis fortsette å følge vaksineframgangen tett, i tillegg til å følge med på eventuelle innleggelser på sykehusene i Levanger og Namsos.

– Vi vil også fortsette å melde nyheter fra kommuner med utbrudd eller høyt smittetrykk, men vi vil ikke komme med fortløpende meldinger om et enkelttilfelle der smittekjeden er kjent, illustrerer Rossing.