Gå til sidens hovedinnhold

Trønder-Avisa kjøper Meråkerposten

Trønder-Avisa AS har overtatt aksjemajoriteten i lokalavisa Meråkerposten. Geir Olav Flåan blir ny redaktør.

Onsdag ble det klart at Trønder-Avisa AS overtar 65 prosent av aksjene i Meråkerposten AS, mens landets største konsern for lokale og regionale mediehus, Amedia, overtar de resterende 35 prosentene. Konsernsjef John Arne Moen i TA Media og Trønder-Avisa sier at Meråkerposten i lengre tid har «vært på radaren», og at man derfor var svært interessert i å gå en runde med Svein Halvor Moe da det ble klart at lokalavisa kunne være til salgs.

Solid merkevare

– Meråkerposten har en 40 år lang historie i lokalsamfunnet bak seg, og er en tung merkevare i en kommune preget av stort aktivitetsnivå. Vi er innstilt på å bruke de ressursene som er nødvendig for å videreutvikle Meråkerposten og føre den over i en tid hvor digital publisering blir stadig viktigere, sier Moen, som forteller at det også er personlige grunner til at dette betyr litt ekstra for ham.

– Bestefar var fra Meråker og jeg har etternavnet mitt fra Gudå, så jeg har så en personlig relasjon til bygda.

Solid eier

Svein Halvor Moe, som var den første redaktøren i lokalavisa i Meråker da den ble lansert for fire tiår siden, sier at han i utgangspunktet hadde tenkt at Meråkerposten var den siste av avisene han eier som ville bli solgt, men at ulike grunner førte til at han nå opplevde at det er rett å overlate eierskap og drift til nye krefter.

– Jeg sa senest for noen måneder siden nei til en henvendelse om å selge da en annen aktør tok kontakt, sier Moe, som forteller at dette har vært en modningsprosess etter at han første gang snakket med John Arne Moen før påske.

– Moen har skissert spennende tanker for Meråkerposten. Kombinasjonen av dette og måten de har utviklet sine andre lokalaviser på, gjør at jeg føler meg trygg på at det nye eierskapet vil bli en god løsning for både lokalavisa og Meråker-samfunnet. TA Media har både kompetanse og ressurser til å ta avisa inn i den digitale verden, sier Moe, som etter noen års fravær overtok redaktørposten på nytt rett etter århundreskiftet – samtidig med at han kjøpte avisa fra Adresseavisen.

Flåan blir ny redaktør

Samtidig som styret i medieselskapet sa ja til forslaget om å kjøpe lokalavisa i Meråker, ble det klart at Geir Olav Flåan, som tidligere har vært journalist i Meråkerposten og redaktør Stjørdalens Blad og Malvikbladet, vender tilbake og blir ny redaktør. Flåan er i dag journalist i Trønder-Avisa og betjener sammen med Erik Fløan avisas kontor i Stjørdal.

– Det er vel noe som heter «ringen er sluttet». Jeg skal ikke si at den nå er sluttet, men den er iallfall rundet, sier Flåan, som startet sin pressekarriere i nettopp Meråkerposten som frilanser tidlig på 1980-tallet. Etter videregående i 1987 ble han fast ansatt, og jobbet i lokalavisa fram til 1993 – noen år også som redaktør.

– Da jeg nå fikk denne muligheten ble det fristende å takke ja. Som de aller, aller fleste «mårråkbøgger» er jeg svært glad i heimbygda mi, og med en meget solid og kompetent eier i ryggen ligger alt til rette for å videreutvikle Meråkerposten, sier han.

Betydelige investeringer

John Arne Moen sier at ettersom Meråkerposten så langt ikke har tatt skrittet inn i den digitale tidsalderen, er det en betydelig jobb som skal gjøres med lokalavisa i fjellkommunen.

– Det blir en merkbar overgang fra at avisa kommer én gang i uka med nyheter og reportasjer, til at man begynner å publisere hver eneste dag, og gjerne på kveldstid dersom det skjer noe. Vi revitaliserer også papirutgaven, gir den nytt utseende og øker sidetallet, samtidig som Merakerposten.no skal gi abonnentene løpende nyheter fra det som skjer i bygda, sier Moen, som nå blir styreleder i Meråkerposten, mens økonomidirektør Geir Jonny Rognan i TA Media blir daglig leder.

TA Media overtar ansvaret for utgivelsen av avisa 1. september. Moen sier at man trenger såpass tid for å være sikker på at alt er klart ved overgangen.

Les også

Regjeringen vil bruke fem milliarder på E14: – Virkelig gode nyheter

Les også

Bygger ut for 14 millioner helt inntil alpinbakkene: Slik blir den nye restauranten

Les også

Blåser nytt liv i samarbeid: Seks kommuner skal hjelpe hverandre

Les også

Rypetoppen dropper leirskoletilbud: – Kan ikke ta ytterligere økonomisk risiko

Kommentarer til denne saken