Gå til sidens hovedinnhold

TVBingoen spilte uten tillatelse – ilagt seks måneder karantene : – Vi har ikke hatt til hensikt å drive ulovlig

Lotteritilsynet har gitt Trønder-TV seks måneder karantene for TVBingoen, etter mangler i konsesjonspapirene. Nå blir det ikke noe TVBingo før tidligst i høst.

For abonnenter

Seniorrådgiver Tore Bell i Lotteritilsynet sier til Trønder-Avisa at Trønder-TV ikke har hatt tillatelse til å spille bingo.

– De har rett og slett ikke søkt om tillatelse for en periode. Har du ikke tillatelse, kan du heller ikke spille, sier Bell – og bekrefter at Trønder-TV nå er ilagt en karantene.

– De kan søke om ny godkjenning om et halvt år, sier Bell.

Trønder-Avisa omtalte i april at TVBingoen plutselig forsvant fra skjermen. Årsaken var at det var avdekket mangler ved konsesjonen.

LES OGSÅ: Populær TV-bingo forsvant plutselig fra TV-skjermen – dette er årsaken

– Ikke gjort med overlegg

Daglig leder Jens Einar Aune i Trønder-TV skriver i et innlegg på Facebook at Trønder-TV mandag mottok det nedslående budskapet fra Lotteritilsynet. TVBingoen er en viktig inntektskilde for Trønder-TV.

Aune skriver at Trønder-TV etter beste evne har forsøkt å forklare tilsynet hva som antas å være årsaken til glipp i konsesjonspapirene, og har samtidig pekt på at dette ikke er gjort med overlegg.

– Vi har hele tiden gjennomført TVBingoen innenfor alle regler, og aldri hatt til hensikt å drive på ulovlig vis, skriver Aune.

– Vi er svært skuffet

Men forklaringene fra Trønder-TV nådde ikke fram.

– Sterkt beklagelig, men Lotteritilsynet viser ingen nåde, dessverre. Vi er svært skuffet og beklager på det sterkeste at dette også rammer spillere, utsalgssteder og underholdningstilbudet til alle våre seere. Vi vurderer nå å påklage Lotteritilsynets dom i håp om å få redusert karantenetiden, og være på lufta igjen rett over sommeren, skriver Aune.

Trønder-Avisa har ikke lyktes i å få en kommentar fra hverken daglig leder Jens Einar Aune eller styreleder Bjørn Tore Hallem.

LES OGSÅ: Populær TV-bingo forsvant plutselig fra TV-skjermen – dette er årsaken

Kommentarer til denne saken