STEINKJER: God morgen! Fredag står et lite værskifte på tur i Nord-Trøndelag. For fra klokka tolv og utover ettermiddagen er det meldt opp mot fem plussgrader flere steder i regionen. Både Rørvik, Namsos, Steinkjer, Levanger og Stjørdal – for å nevne noen – kan vente seg plussgrader i dag.

Operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Ole Petter Hollingen, mener at væromslaget byr på en ekstra grunn til å ferdes forsiktig i trafikken.

– Vær forsiktig – som du riktig nok alltid skal være. Når gradestokken går fra minus til pluss kan det by på utfordrende og kanskje mer varierende kjøreforhold. Bakken kan fryse til utover kvelden etter en periode med plussgrader, sier han og legger til:

– Heldigvis har vi ikke fått noen meldinger om trafikkuhell eller tilbakemeldinger om glatte veger i fylket.

Han sier at det ellers har vært rolig i vår del av verden natt til fredag.

– Ingenting har skjedd verken i nord- eller sørdelen av Trøndelag.

Gult farenivå

I tillegg til at plussgradene kommer sigende inn i Trøndelag vil det også blåse en del på utsatte steder. For Rørvik er det fredag morgen gult farevarsel for vind.

«Fra fredag morgen sørøstlig periodevis stiv kuling 15 m/s. Område Gjelder for Rørvik – Lødingen. Sjøen bygger seg opp og det kan være farlig å være ute i småbåt.», skriver Yr.no om uværet.

Ellers blir været i Trøndelag preget av gråfargede skyer. Slik lyder yrs værvarsel for dagen:

«Sørøstlig liten kuling utsette steder, fra i ettermiddag frisk bris. Skyet eller delvis skyet og stort sett oppholdsvær.

56 elever i karantene

Rektor ved Steindal skole i Trondheim, Kristin By Vollset, bekreftet til Adresseavisen sent torsdag kveld at 56 elever er satt i karantene fordi de kan ha vært i kontakt med en koronasmittet.

Karantenepåbudet gjelder elever som var på skolen i perioden 15.–17. februar.

Siste døgn er det registrert 326 koronasmittede i Norge. 72 koronapasienter var torsdag innlagt på sykehus, og totalt er det registrert 67.824 koronasmittede personer her i landet i skrivende stund.