Gå til sidens hovedinnhold

Varsler om flom- og jordskredfare i Nord-Trøndelag

God morgen! Til tross for en klissvåt natt i Trøndelag, ser vegnettet ut til å ha berget. De eneste fatalitetene denne natten er to påkjørte rådyr.

Den eneste vegen i Trøndelag som ikke kom seg uberørt gjennom natten er E6 på Ler der det ble meldt om mye overvann.

Utenom spenningen knyttet til en overhengende trussel om ekstremuvær, har det skjedd lite i gamle Nord-Trøndelag.

Klokken 03:00 mottok politiet melding om viltpåkjørsel i nærheten av Kvamsvegen i Steinkjer. Viltnemnda tok raskt over saken, og det var verken skader på bil eller personer, ifølge operasjonsleder Hanne Elverum.

Klokken 00:21 skjedde noe liknende i Rørvik i Nærøysund kommune. Her sneiet kun rådyret bilen, før det løp videre. Viltnemnda tok over, og det skal heller ikke her være skader på person eller bil.

I Trondheim fortsetter studentene sin ukelange fest. Torsdag morgen kan operasjonslederen melde om 22 loggføringer av forstyrring av natteroen.

Fare for flom- og jordskred

Regnværet ser ikke ut til å ta slutt med det samme. I dag skal det fortsette å regne ut dagen - fra klokken 07.00 til klokken 23.00. På 24 timer ventes det lokalt 45-65 millimeter regn.

Som følge av de store vannmengdene varsler yr.no om både flom- og jordskredfare denne torsdagen. For øyeblikket ligger varselet på gult nivå, noe som tilsvarer moderat fare.

Dette er meteorologenes prognoser for Trøndelag denne torsdagen:

"Nordvest opp i stiv kuling utsatte steder, fra i ettermiddag opp i liten kuling, i kveld dreiende vestlig. Skyet, regn, lokalt mye nedbør."

Koronasmitte

Det siste døgnet er det registrert 612 koronasmittede i Norge, melder NTB. Det er 23 flere enn samme dag i forrige uke, men heldigvis over hundre tilfeller mindre enn det som ble registrert forrige døgn. De siste sju dagene er det i snitt registrert 540 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 481, så trenden er stigende.

Ifølge VGs koronaoversikt har det blitt registrert 16 nye tilfeller i Trøndelag det siste døgnet - en halvering fra antall registrerte tirsdag.

Skogbranner herjer i California USA

California skulle nok gjerne ha hatt noe av regnet som har falt ned over Innherred det siste døgnet. En skogbrann som brøt ut nær Californias delstatshovedstad for noen dager siden, har på ett døgn vokst seg åtte ganger større og dekker nå 218 kvadratkilometer.

Tusener har blitt bedt om å forlate sine hjem i det brannen, ved navn Caldor, raser ukontrollert gjennom Eldorado National Forest.

Caldor er ikke den eneste brannen som herjer i delstaten. Lenger nord spiser Dixie-brannen seg stadig større. Den startet for en måneds tid siden og har lagt under seg 2.428 kvadratkilometer med terreng, noe som gjør brannen til den nest største som er registrert i Californias historie.

Dette skjer nå i Trønder-Avisa

I løpet av 2019 og 2020 ble 1.024 bilførere fotografert av fotoboksen på E6 ved Skatval kirke i Stjørdal. Likevel ser UP-sjefen en positiv utvikling.

Les også

Her har det blinket drøyt tusen ganger på to år

Statens vegvesen kaller ATV-kjøringen som Trønder-Avisa omtalte onsdag for uakseptabel og respektløs. Nå blir det økt kontrollaktivitet.

Les også

Lover flere ATV-kontroller – og nå blir det sanksjoner heller enn dialog

Kommentarer til denne saken