Vaskebøtta står alltid klar når Hanna (32) arbeider

POSTFOTOS: Blant det Hanna Fauske tar med seg til Steinkjer og Studio Blikket, er fotoserien Postfotos. Den dokumenterer den utmatte kroppen, tilstanden eller detaljer som har vært aktive under en prosess, men som nå blir oppfattet som etterlatte og avdankede rekvisitter.

POSTFOTOS: Blant det Hanna Fauske tar med seg til Steinkjer og Studio Blikket, er fotoserien Postfotos. Den dokumenterer den utmatte kroppen, tilstanden eller detaljer som har vært aktive under en prosess, men som nå blir oppfattet som etterlatte og avdankede rekvisitter. Foto:

20. november åpner Studio Blikket dørene til en utstilling med bilder av foto- og videokunstner Hanna Fauske (32).

DEL

STEINKJER: – I Fauskes arbeider beveger vi oss inn i en fiktiv verden inspirert av virkelighetens hverdag, hvor vi blir invitert tett inn i den private sfæren til såkalt vanlige folk, der omstendighetene tilsynelatende er helt normale. Det klebrige og selsomme ved mennesket utforskes i møter mellom mat og kropp, originale rekvisitter og kostymer, og bisarre dialoger og snedige melodier. I arbeidene slipper hun inn muligheten for det alternative og absurde, hvor også humor og positivitet er med på å skape en lettbeint stemning rundt det aparte, heter det i en pressemelding.

Fauske, fra Fredrikstad, tar med seg bilder fra to fotoserier – Postfotos og Marthas reker – til Steinkjer.

– De blanke wienerpølsene som hang så fint på en snor har nå knekt i biter og enkelte er tråkket til mos. Men vaskebøtta står selvfølgelig klar. Det gjør den alltid når Fauske arrangerer shoot, heter om Postfotos i pressemeldingen.

Bildene blir hengene på veggene til 10. januar.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken