Gå til sidens hovedinnhold

Verdal og Levanger skal gi ut millionbeløp i koronastøtte: – Alle bransjer kan søke

Verdal og Levanger har lyst ut en ny runde med kompensasjonsmidler i forbindelse med pandemien. Totalt 3,6 millioner kroner skal ut.

VERDAL/LEVANGER: Levanger er tildelt 2,2 millioner kroner, mens Verdal er tildelt 1,4 millioner. Pengene er satt av i en ny kommunal kompensasjonsordning til lokale virksomheter i de to kommunene.

Det opplyser Verdal kommune tirsdag.

«Utbruddet av covid-19 har gitt økt arbeidsledighet og redusert økonomisk aktivitet. For å bidra til økt sysselsetting er kommunene tildelt ekstramidler til kommunalt næringsfond fra Regjeringen. Midlene skal sette kommunene i stand til å legge til rette for økt aktivitet, sysselsetting og verdiskaping basert på lokale utfordringer, behov og potensial», heter det i pressemeldingen.

Ordningen er finansiert av Kommunal- og moderniseringsdepartementet over statsbudsjettet.

Kommunene er tildelt midler i henhold til antall ansatte i overnattings- og serveringsbransjen, sports- og fritidsvirksomheter, detaljhandel og reisebyråer og -arrangører for 2. og 3. kvartal 2020.

– Disse bransjene er prioriterte, men alle bransjer kan søke, skriver Verdal kommune.

I pressemeldingen skriver kommunene at de ønsker å kompensere lokale virksomheters dokumenterte kostnader eller tap som følge av smitteverntiltak og nedstengning. Virksomheter som av ulike grunner faller utenfor generelle kompensasjonsordninger vil bli prioritert.

Kommentarer til denne saken