(NIdaros): Det melder Adresseavisen torsdag.

Når Roar Vikvang tiltrer rollen som sportslig koordinator vil har blant annet ha budsjettansvar for sport i tillegg til at han skal rapportere direkte til styret. De sportslige lederne Mikael Dorsin og Jan Henrik Øydne rapporterer også opp til Vikvang i «nye Rosenborg».

– Dette er en prøveordning ut året i første omgang. Deretter skal vi evaluere. Roar har erfaring fra klubben allerede. Nå skal vi se hvordan dette virker, og også ta litt læring underveis, sier Cecilie Gotaas Johnsen til Adresseavisen.

En av toppsjefene

Som sportslig koordinator skal sportslig leder for herrelaget, Dorsin, og sportslig leder for kvinnelaget, Øydne, rapportere til Vikvang som igjen rapporterer direkte til styret.

Vikvang ble hentet inn som akademisjef foran 2021-sesongen og vil bekle den stillingen parallelt som han jobber som sportslig koordinator fram til årsskiftet. Da skal praksisen evalueres.

Vikvang selv ble spurt direkte av styret om han ville påta seg stillingen.

– Først og fremst handler det om å jobbe ut fra det planverket vi har, som sportsplaner, spillemodeller og planer i akademiet. I tillegg blir det å ha et totalansvar for det sportslige budsjettet i klubben, i tett samarbeid med lederne for a-lagene, forteller Vikvang til Adresseavisen.