BYGGMAGASINET

Slik kan du kose deg utendørs og innendørs, året rundt

Da Exas AS ble startet i 2010 hadde de bare vinduer, sprosser, dører og solskjerming i sortimentet. I dag er de Trøndelags største og mest erfarne leverandør av vinterhager!

ANNONSØRINNHOLD FRA

Dør og vindu er fortsatt blant tjenestene Exas tilbyr, men uterom står i dag for rundt 70% av deres forretning, forteller daglig leder Odd Arne Winje. I dag har bedriften fem leverandører av forskjellige typer vinterhager og innglassinger, og leverer løsninger av aller høyeste kvalitet.

- Vårt utvalg representerer alle typer klasser, fra enkle glassløsninger med enkeltglass til balkonger og helt opp til komplette tilbygg. Glasskvaliteten er så høy at det blir som en ekstra stue i huset, forteller Odd Arne.

RIKT SORTIMENT: Exas har et bredt utvalg av både dører, vinduer og uterom. Daglig leder Odd Arne Winje forteller at bedriften leverer løsninger av ypperlig kvalitet.

Stort spekter av muligheter

På folkemunne bruker man ofte vinterhage som et slags paraplybegrep som omfatter alle slags tilbygg med store glasspaneler, men det blir litt unøyaktig.

- Vinterhager er et begrep som mange bruker om alt i glass. Det er egentlig feil, og vi prøver å promotere begrepene uterom, utestue eller hagestue. Da fanger du opp alle typer glass, forklarer Odd Arne.

For det finnes mange forskjellige typer «vinterhager; de strekker seg fra tilbygg med enkeltglass som egentlig bare egner seg til sommerbruk til fullisolerte vinterhager. Disse blir en fullverdig del av huset, regnes som boareal i boligen din, og kan brukes året rundt – uansett vær.

Exas kan friste med elegante rekkverk i glass

Strømlinjeformet prosess

Trøndelag er et område med uforutsigbart vær som kan skifte fra time til time, men et uterom kan gjøre at man får et sted å nyte naturen uten å være avhengig av bra vær.

- Med et uterom kan du planlegge en hagefest innvendig og helt uavhengig av været. På en høstkveld med ordentlig stormvær kan man fortsatt sitte «ute» og kose seg i varmen, sier Odd Arne.

Hvis man har lyst til å bygge et uterom, anbefaler Odd Arne Winje å starte prosessen før jul. Med en gjennomsnittlig leveringstid på rundt tre måneder gjør det at man kan begynne å nyte sitt nye uterom før våren ordentlig er i gang.

Prosessen rundt å bygge et uterom er skreddersydd for å være så enkel og strømlinjeformet som mulig for kundene. Exas AS tilbyr gratis befaring, og de forsøker å utføre den så tidlig som mulig etter en kundehenvendelse.

- Der går vi gjennom hvilke ønsker kunden har, og hvilke egenskaper kunden ønsker på uterommet. Så tar vi oss av all oppmåling og rådgivning i forhold til hva som er mulig å få til, og, ikke minst, hva som er gode løsninger og hva som ikke er fullt så gode løsninger, forteller Odd Arne.

Exas’ eksperter tegner skisser og vurderer hva som kreves av bærekonstruksjoner, bygningsloven og snølastberegninger, mens du kan lene deg tilbake i godstolen, vel vitende om at du er i Trøndelags sikreste hender.

Neste steg i prosessen er å finspisse alle detaljer og gjøre justeringer i planene som har blitt lagt.

- Kanskje må vi bytte et fast glass med et åpningsvindu for å få luft inn, for eksempel. Så jobber vi oss mot endelige skisser, som sendes til kommunen for boligsøknad, sier Odd Arne Winje.

PERFEKT I NORGE: Exas tilbyr drivhus og utehager med dører og vinduer som tåler norske værforhold. De selger også elektriske screens som kan skjerme deg fra solen.

Kvalitetssjekk

Til slutt sendes de endelige planene inn til fabrikken for opptegning av kompetente ingeniører, som lager fullførte byggetegninger hvor alt er dimensjonert. Da kjører Exas ut til kunden en tredje gang for å gå gjennom innmåling av bygg, for å sjekke at alt stemmer og at de ikke har gått glipp av noe.

- Vi er veldig fokusert på kvalitetskontroll av prosessen underveis, slik at vi er sikre på at det som kommer fra fabrikken er korrekt og passer bygget.

Kvalitetssikringen er det som gjør at Exas har et prikkfritt rennommé, og gjør at de virkelig skiller seg ut fra upålitelige aktører, spesielt på nettet.

- Forskjellen på å handle på nettet og å handle med oss er at alt ansvaret hviler på dine skuldre hvis du bestiller på nett. Hvis du bruker en lokal aktør er han ansvarlig for det som leveres, helt frem til du flytter inn, og du har også en å ringe hvis noe går galt, mener Odd Arne.

Exas AS

  • Exas AS ble startet i 2010, og er Trøndelags mest erfarne leverandør av uterom, vinterhager og innglassing av balkonger.

  • Fra 2012 har Exas levert rundt 140 vinterhager og flere hundre balkongløsninger.

  • Kjært barn har mange navn: uterom, utestue, hagestue og vinterhage. Sluttresultatet er et rom i ditt hjem som gjør at du kan nyte naturen og være helt uavhengig av været utendørs!

  • Gjennomsnittlig leveringstid fra første kundekontakt er omtrent tre måneder, og Exas AS anbefaler kunder å ta kontakt før jul. På den måten kan du ha en ny vinterhage

    levert før våren starter.

  • Fullisolerte vinterhager regnes som boareal, og blir et direkte tilskudd på boligens størrelse og verdi. Tilbygg som dette vil vare i minst 50 år, men har ingen maksimal levetid.

Interior design, Table, Furniture, Plant, Sky, Cloud, Chair, Window, Fixture, Shade
Land lot, Plant, Sky, Property, Building, Window, Tree, Shade, Cloud, Architecture
Interior design, Plant, Window, Table, Shade, Lighting, Chair, Wood, Condominium, Floor
Natural landscape, Sky, Building, Snow, Property, Window, Tree, House, Wood, Plant
Plant, Sky, Building, Cloud, Furniture, Window, Table, Shade, Tree, House
Land lot, Plant, Sky, Building, Property, Window, Door, House, Shade, Cottage

FÅ INSPIRASJON: Et knippe utvalg av uterom. Foto: Exas AS

Elegante ekstratilbud

Det finnes selvfølgelig en rekke ekstratilbud som man kan velge å inkludere i sin nye vinterhage, og Exas’ fokus på detaljer står frem som en stor styrke på dette området.

- Det er jo snakk om glasshus, og glasshus blir ofte varme hvis man ikke gjør det riktig. Lufting og begrensing av solvarme er viktige tema som vi diskuterer med kunden tidlig i prosessen, forteller Odd Arne.

Exas bruker spesielt soldemperglass, og kan tilby alternativer som takmarkiser eller utvendig skjerming av alle varianter. Noen har ikke den utfordringen med solvarme, men heller en utfordring rundt innsyn: da kan firmaet levere løsninger som lamellgardinger, plisségardiner eller rullegardiner.

- Ofte vil kunden ha uterommet montert først og se hvordan det fungerer det første året, og så kan vi heller gjøre ettermontering av tilleggstilbud, forteller Odd Arne.

Fasiten etter en trygg prosess i ekspertenes hender er at Exas leverer et uterom er helt unikt og perfekt tilpasset din bolig.

- Hos oss er alt skreddersøm. Vi har levert rundt 140 vinterhager, men ingen to er like, forteller Odd Arne Winje.

Kontakt

Adresse:
Utøyvegen 740, 7670 Inderøy

Åpningstider
Mandag – Fredag: 09:00 – 20:00
Lørdag: 09:00 – 17:00

Telefon: 950 57 777
E-post: oaw@exas.no