BYGGMAGASINET

Jordnær maskinentreprenør fyller 40

Jordnære folk, fornøyde kunder og kompetanse i massevis. Dette er noe av oppskriften på suksessen til Steinkjers mest allsidige og erfarne maskinentreprenørfirma, som fyller 40 år i september.

Azure, Font

ANNONSØRINNHOLD FRA

I september 1981 kjøpte 19-årige Rune Bjørnes en traktorgraver av faren og opprettet enkeltpersonforetak. Etter snaut tre år for seg selv, fikk han sin første ansatt i 1984.

Siden har det gått slag i slag.

I 40 år har den jordnære maskinentreprenøren drevet allsidig virksomhet i både Steinkjer, Verdal og omegn.

– I dag er vi 14 ansatte og en maskinpark bestående av seks gravere, fire lastebiler og to hjullastere. I tillegg leier vi inn ekstra maskiner og utstyr hvis jobben krever det, forteller Rune.

Mode of transport, Motor vehicle, Automotive tire, Sky, Cloud, Asphalt, Travel

STØDIG KAR: Rune Bjørnes startet firmaet som 19-åring i 1981, og han stortrives fortsatt bak spakene i gravemaskinen. Bedriften har i dag 14 ansatte og driver allsidig entreprenørvirksomhet i Steinkjer, Verdal og omegn.

Hemmeligheten bak suksessen

Sjefen sjøl vil nødig skryte, men legger ikke skjul på at han er ganske fornøyd med at firmaet har holdt det gående såpass lenge.

– Mange har startet etter oss, men gitt seg før. Jeg tror noe av suksessen er at vi har klart å bygge virksomheten stein på stein, og unngått "voksesmertene" mange bedrifter opplever.

Rune forteller at de alltid har vært opptatt av å ikke bli for store, men heller bygge et solid omdømme lokalt. Han er også overbevist om at en mindre bedrift har tettere samhold internt, som gjør at folk jobber bedre sammen til beste for kunden.

Fornøyde kunder er jo tross alt den beste markedsføringen.

– Vi trives best i nærområdet, der vi har rykte på oss for å gjøre en skikkelig jobb. Jeg regner med at kundene er fornøyde siden de stadig fortsetter å bruke oss, sier Rune med et smil.

Mye av suksessen skyldes at vi har klart å bygge firmaet stein på stein, og unngått "voksesmertene" mange bedrifter opplever.

Rune Bjørnes

"

Rune Bjørnes AS

 • Maskinentreprenørfirma etablert av Rune Bjørnes i 1981.

 • Bedriften har i dag 14 ansatte.

 • Utfører alle typer tjenester innen grunnarbeider, graving og massetransport.

 • Kundene inkluderer både stat, kommune, næringsliv og privatmarked.

En ekte "allrounder"

Etter 40 år i bransjen, har Rune Bjørnes og kollegene bygget solid erfaring med de aller fleste tjenestene du forventer å få hos en maskinentreprenør.  

Firmaet utfører i dag alt innen graving, grunnarbeider og massetransport. Dette inkluderer blant annet utgraving av tomter, planering av hager, riving av hus, oppsetting av murer, kabelgrøfting for fiber, vann og avløp.

I tillegg utfører de transport av fyllmasse, plenjord, pukk og singel. Kort sagt – alt som hører med i bransjen.

Firmaet har også mange års erfaring med graving for fiber. Blant bedriftens mange faste kunder finner vi kjente navn Oneco, Bravida og Telenor. Vinterstid jobber de mye med brøyting og snørydding for Veidekke.

– Selv om vi jobber både for kommunale og statlige aktører, trives vi like godt med de litt mindre prosjektene. En stor del av oppdragene våre er for privatpersoner, sier Rune, som ofte å finne bak spakene i gravemaskinen.

Road surface, Sky, Cloud, Vehicle, Asphalt, Slope, Tree
Automotive tire, Motor vehicle, Wheel, Sky, Truck, Cloud, Blue, Tread
Wood, Bedrock
Bedrock, Slope
Mode of transport, Motor vehicle, Automotive tire, Sky, Cloud, Wheel, Truck, Asphalt
Automotive parking light, Motor vehicle, Wheel, Sky, Cloud, Tire, Car, Asphalt

Helt i hundre

Som om ikke det var nok har firmaet et eget satelittmottak for vrakbiler i samarbeid med Bil1Din, som har blant andre Bjarne Brøndbo med på eiersiden.  

I fjor flyttet de inn i et nytt bygg på 1300 kvadratmeter. Her har de både verksted, garasje og spiserom for de ansatte. I tillegg inneholder bygget utleiekontorer som for tiden huser tre andre bedrifter.

Den driftige maskinentreprenøren er med andre ord mer allsidig enn noensinne, 40 år etter det hele begynte og samme år som sjefen sjøl fyller 60.

"100-års jubileet" ble behørig markert tidligere i sommer.

– Det er ikke hver dag man fyller 100, så vi tok en liten feiring i juli, avslutter Rune Bjørnes.  

Tjenester

 • Kabelgraving / stolpereising

 • Kommunaltekniske anlegg

 • Massetransport / transport

 • Vegbygging

 • Graving / planering av tomter

 • Snørydding

 • Jordsortering / levering av matjord

 • Riving av bygninger

 • Levering av grus, pukk og singel

 • Tørrmuring

 • Blåsing av fiberkabel

 • Planlegging og dokumentasjon i TelMe plan

 • GPS-innmåling

VRAKMOTTAK: Rune Bjørnes har også et eget satelittmottak for vrakbiler i samarbeid Bil1Din.

Kontakt

Adresse
Tømmermannsgata 3, 7725 Steinkjer

Telefon
913 29 189 / 948 15 300

E-post
firmapost@runebjornes.no