Annonsørinnhold fra Sprek Trening AS

Hva er dette?

Sprek treningsteknologi

Sprek Trening AS, med sine to treningssentre på Moan, Levanger og Suljordet i Verdal, er nå blant de fremste i landet i bruk av teknologi utviklet for driftere og medlemmer av treningssenter.

Annonsørinnhold fra

Men slik har det ikke alltid vært. I de første årene etter oppstarten i 2004 fikk alle medlemmer utarbeidet håndskrevne treningsprogram. Utviklingen av både Sprek og treningsbransjen forøvrig har vært enorm siden den gang!

Virtuell trening – årets vinner
Teknologi har blitt en større del av treningsbransjen de siste 15-20 årene, og har endret måten vi jobber på. Utviklingen har gitt bransjen alt fra bedre medlems- og CRM systemer, bedre nettsteder, sosiale medier, apper, digitale treningsprogram og -logger, helsevurderinger og kroppsscannere, digitale timeplaner og bookingtjenester, og ulike bærbare enheter med aktivitetsmåling.

Og ikke minst har det siste året skapt en stor utvikling innen virtuell trening, med livesendinger og treningsvideoer via ulike plattformer. Det gjør at et medlemskap kan benyttes både hjemmefra, utendørs og på hytta, i tillegg til inne på treningssenteret. Virtuell trening spås å bli den mest populære treningsformen i 2021.

Kun for de unge?
Men utviklingen har bare akkurat begynt. Den yngste generasjonen med treningsglade nordmenn er allerede døpt den «digitale generasjonen». Men det er ikke bare de yngste som omfavner denne teknologien, alle aldersgrupper hos Sprek har glede av de ulike funksjonene og mulighetene, og benytter seg av disse.

For å møte forventningene til markedet skal Sprek derfor fortsette å ta i bruk og levere gode teknologiske tjenester og produkter i tiden som kommer. For å kunne gjøre dette har vi valgt TechnoGym som vår teknologi- og utstyrsleverandør, en av verdens største og mest fremoverlente leverandør av høykvalitets treningsutstyr og brukervennlig treningsteknologi.

Alt i en SprekApp 
Alle medlemmer hos oss får en personlig brukerkonto i SprekApp’en. Denne gjør det blandt annet mulig å ha oversikt over gruppetimene, se hvor mange plasser som er tilgjengelig, og booke plass på in-club eller virtuelle gruppetimer. Her har man også kunnet booke treningstid i studio i de periodene det har vært behov for det. 

App'en har også et bibliotek av video-on-demand treningsøkter som medlemmer kan utføre når som helst, med program som passer deres mål og preferanser.

Videre kan man delta på ulike morsomme og motiverende konkurranser og utfordringer som Sprek setter opp gjennom året.

Finn ditt favoritt treningsprogram
App'en inneholder et stort bibliotek med ulike treningsprogram, og en gedigen øvelsesbank. Dermed kan man selv finne frem til og tilpasse sine egne treningsprogram. Nye program kan også lastes inn ved å scanne QR-koder på vår «Treningsvegg» som ligger på skjermene våre ute i studioene. Der har våre trenere utarbeidet en rekke treningsprogram for ulike målsetninger, både for styrke- og kondisjonstrening.

Digital treningsdagbok
Når medlemmet følger et treningsprogram, deltar på en gruppetime, løper på mølla eller tracker utendørsøkta vil aktiviteten lagres i medlemmets treningslogg på app’en. Man kan også synkronisere data fra andre aktivitetsmålere og -apper inn på SprekApp’en, dersom man foretrekker å bruke f.eks FitBit, Strava eller Polar på utendørstreninga. Dermed har du ett sted der alle treningsøktene dine er logget.

Kommunikasjon mellom trener og medlem
I tillegg til alle medlemsfunksjonene, er plattformen vi bruker blitt et uunværlig arbeidsverktøy for våre ansatte. Her lages skreddersydde treningsprogram som medlemmet har tilgang til på sin brukerprofil i SprekApp’en eller på treningsutstyret. Treneren kan kommunisere med sine medlemmer i app’en, se medlemmets aktivitet og utvikling, og har med det et optimalt grunnlag for å gi god personlig veiledning. Det styrker vår evne til å følge opp hvert medlem på en god måte, og bidra til å opprettholde motivasjon og progresjon.

Teknologi på gruppetimene
Spinningkonseptet GroupCycle er også et svært populært format på våre senter. Her skaper instruktøren en annerledes, engasjerende og motiverende spinningstime ved hjelp av god grafikk for løypeprofil, resultatvisninger på storskjerm og muligheter for bruk av video og andre grafikkeffekter. Sykkelen måler bl.a. watt, hjertefrekvens, tråkkfrekvens, distanse og kalorier gjennom hele treningsøkten. Dette gir en sykkelopplevelse helt annerledes enn tradisjonelle spinningstimer. Det at kunden kan se løypen, få loggført treningen sin og ikke minst se sin egen prestasjon og utvikling er svært motiverende for våre medlemmer.

Teknologi på treningsutstyret
Kanskje går mølleøkta litt lettere når du kan logge deg på NetFlix og se favorittserien mens diú trener? Kanskje er du såpass «løpe-nerd» at du ser stor nytte og motivasjon i å få en teknikkanalyse mens du løper? Eller hva med å starte et virtuelt løp på en friidrettsbane med treningskompisen din? På de nyeste stasjonære styrkeapparatene vi du kunne få opp informasjon om hva ditt treningsprogram sier om antall sett, repitisjoner, belastning og optimal arbeidshastighet. Systemet byr også på ulike fysiske tester, både for beregning av 1 RM på styrkeøvelser, og for bl.a. FTP, makspuls og VO2max på sykkel og/eller tredemølle.

Medlemmet i fokus
Men det er viktig for Sprek-gjengen at teknologien ikke spiller hovedrollen. Det er medlemmet som er i fokus, så skal teknologien være en støtte for å gi en så god medlemsreise og treningsopplevelse som mulig. Vi skal gi en god og trygg introduksjon til alle nye medlemmer, og hvert medlem velger selv hva man ønske eller har behov for å bruke av alle de mulighetene som ligger der.

Del artikkelen på Facebook