Gå til sidens hovedinnhold

Yr om kjøreforholdene: Vær ekstra oppmerksom

Varmegradene har festet grepet i Trøndelag, og det kan føre med seg vanskelige kjøreforhold. Ellers har politiet hatt ei rolig natt i vår del av verden. Her er dagens morgenrapport!

STEINKJER: God morgen! I dag er det god grunn til å være forsiktig når man er ute og kjører ifølge Yr.no. De har nemlig gitt gult farevarsel for vanskelige kjøreforhold, i fylkene Trøndelag og Nordland.

«Fra mandag kveld er det fare for mye is i Nord-Trøndelag og Nordland, på grunn av regn som fryser på kald bakke. Regnet treffer først i sør, og trekker nordover i løpet av tirsdagen.», skriver Yr.

Videre skriver værtjenesten av dette kan føre med seg vanskelige kjøreforhold.

«Vær ekstra oppmerksom; isen kan være vanskelig å se. Vurder bruk av brodder. Beregn ekstra tid til transport og kjøring. Bruk riktige dekk og kjør etter forholdene.»

Rolig natt

Men på tross av værspådommer om mulig utfordrende kjøreforhold i vår del av verden har bilistene i Nord-Trøndelag kommet seg helskinnet gjennom natt. Ifølge politiet har det ikke vært en eneste hendelse i natt:

– Ja, været kan være en god grunn til å være mer oppmerksom i dag, men vi har ikke vært på noen hendelser i trafikken i natt. Ingen har ringet, og det har heller ikke vært noen uhell. Ei rolig natt, oppsummerer operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Håvard Høyem, til NA mandag morgen.

Tafikkuhell på Sparbu tirsdag morgen

Sett bort fra kjøreforholdene er det tirsdag spådd varmt i Trøndelag. Yr.no spår opp mot fem varmegrader flere steder. Noe nedbør vil det også bli. Utover kvelden og ettermiddagen bør vi belage oss på nedbør i form av regn.

«Sørvest bris, frisk bris på kysten. Litt regn, i fjellet sludd eller snø. Fra i ettermiddag sørøst frisk bris utsatte steder, i kveld økning til liten kuling. Skyet eller delvis skyet, stort sett oppholdsvær.», heter det fra Yr.

Billigere ferger

Mandag kveld ble Frp, Ap, Sp, SV og Rødt enige om et felles forslag om lavere fergepriser. De sier følgende, ifølge NTB.:

– Stortinget ber regjeringa komme tilbake i revidert nasjonalbudsjett 2021 med forslag til reduserte fergetakster allerede for inneværende år, og en forpliktende plan for halvering av fergepriser på både riksveg- og fylkesvegsamband. Løsninger for lavere takster for pendlere skal prioriteres og reduksjonen skal finansieres av staten.

Det skal stemmes over i Stortinget tirsdag.

NRK melder denne morgenen at Arbeiderpartiet reagerer på de norske planene for batterifabrikker, og omtaler det som for slapt. For mens svenske myndigheter gir en halv milliard statlige kroner i, har gir Norge drøyt 50 millioner.

Kommentarer til denne saken