Gå til sidens hovedinnhold

Yrende liv og blide fjes da iLevanger.no ble lansert

Levangsbyggen møtte opp i Kirkegata 36 onsdag formiddag. Nå er den nye nettavisen iLevanger.no på lufta.

LEVANGER: – Gratulerer. En stor dag, proklamerte sjefredaktør John Arne Moen i Trønder-Avisa, som står bak lanseringen. Og understreker at iLevanger står 100 prosent på egne bein.

– Vi har jobbet en stund med den nye nettavisa for Levanger. Vi mener levangsbyggen fortjener en avis som bryr seg om bare dem. Over 200 abonnenter i timene før lansering og 2.500 følgere på Facebook forteller det meste om interessen, påpekte Moen.

Alle tre levangsbygg

iLevanger.no sine lokaler ligger midt i hjertet av Levanger. Og foruten mange kjente fra Trønder-Avisa-miljøet, var det ikke få nysgjerrige levangsbygg som stakk innom.

– Vi er allerede blitt varmt tatt imot. Og det fra det øyeblikket nyheten om etableringen ble kjent. Det er mange som er spente på hva vi kommer til å levere. Det vi kan garantere er lokale nyheter, informasjon og historier og glimt fra hverdagen rundt oss, melder redaktør Gaute Ulvik Haugen.

Sammen med seg i den faste staben har han journalistene Svein Helge Falstad og Emil Ringstad. Alle tre med mange år i Trønder-Avisa bak seg. Alle tre født og oppvokst i Levanger.

Nærheten viktigst

– Vi har som mål å være et identitetsmerke for levangsbyggen. Og en kilde til energi og anerkjennelse for dem som legger stein på stein i lokalsamfunnet. Og sammen med vår mor – Trønder-Avisa – skal vi være en vaktbikkje for dem som trenger det mest. Og en kosehund når leserne trenger dét, sier Haugan.

Han understreker at det viktigste for iLevanger er Levanger.

– Vi skal være nær våre lesere og vi skal lytte til de. Vi hilser gode tips, engasjerte ildsjeler og spennende historier velkommen, oppfordrer redaktøren.

Han vil ikke si så mye om ambisjonsnivået og sier at det kreves en innkjøringsperiode før en seriøst kan legge lista.

– Jeg vet at morselskapet og dets økonomer har satt et mål om abonnents-tall i løpet av en gitt periode. Mitt personlige mål i løpet av et til to år, er 4.000 abonnenter, røper Haugan.

Les også

Etablerer ny avis i Levanger: – Skal skrive om det nære og kjære

iVerdal.no kan være underveis

Ifølge John Arne Moen får iLevanger.no tre år på å bevise at den er liv laga. Går det bra eksisterer det planer om mer.

– Samtidig som vi sikret oss domenet iLevanger.no, sikret vi også domenet iVerdal.no. Så får vi se hvor lang tid det tar før de avisa eventuelt kommer, kommer det fra John Arne Moen, påtroppende konsernsjef i TA Media.

Kommentarer til denne saken